Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

NB_u28 adidas

Adidas laver sko af skrald fra havet

Det tyske sportsfirma har netop lanceret en yderst politisk korrekt sportssko. Overdelen af skoen af lavet af affald fisket op fra havet.

Hvert år dør over en million havfugle og 100.000 havpattedyr på grund af forurening i verdenshavene.

I 2006 undersøgte UNESCO – FN’s organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab – problemet og konstaterede, at der flyder 46.000 stykker plastik rundt i havene for hver 2,5 kvadratkilometer.

Blåmønstret affald

Sportsgiganten Adidas har indledt et samarbejde med støtteorganisationen for verdenshavene ’Parley for the Ocean’ for at sætte fokus på problemet.

Sammen har de designet en sko, hvor overdelen udelukkende er lavet er affald, som er fisket op fra havet. Affald som volder store problemer for havdyrene..

Overdelen, der i prototypen har en hvid bund med et blåt mønster, består af genbrugt havaffald og ulovlige fiskenet. Sålen er lavet af bæredygtige materialer.

Skoen er bare nummer et i rækken

Skoen har ikke fået et navn og er heller ikke på hylderne endnu. Men det kommer den – med mange flere tilsvarende produkter. Adidas og ’Parley for the Oceans’ laver en hel linje med produkter lavet af havaffald, der vil blive offentliggjort senere på året.

Formålet med projektet er at gøre folk mere opmærksomme på problemet med havaffald og vise, hvordan man kan bidrage til at beskytte og bevare havene.

Nedbrydelig plastik

En renere og nedbrydelige udgave af plastik er det såkaldte bioplastik. Læs mere om det her:

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul