Mobile Apps

9 gratis apps du SKAL have

Illustreret Videnskab giver dig det bedste af det bedste inden for gratis mobil-apps lige nu – fra den sikreste kommunikation til de bedste tidsrøver-spil.

19. december 2016 af Babak Arvanaghi og Jakob Priess

Du har lige fået en funklende ny iPhone eller Android-tablet i julegave, og nu skal du finde ud af, hvilke apps, der skal fylde din nye bedste ven.

Eller også trænger din gamle Samsung-mobil eller ramponerede iPad bare til et skud af det bedste, du kan fylde på lige nu.

Her er de bedste apps, du bør installere lige nu:

#9. Microsoft Solitaire Collection

Platform: Android + iOS

Type: Spil

Ikke ligefrem en nyskabning, men for alle dem, der har ejet en PC i ’90’erne og 00’erne er netop denne app et glædeligt gensyn.

Microsoft har fundet de gamle Windows-kabaler frem fra gemmerne og gjort dem touchscreen-venlige.

Altså kan du nu – igen – more dig med kongerne, damerne og knægtene af overspringshandlinger. Appen byder bl.a. på den klassiske Syv-kabale, Edderkop med de mange spar og det ret uoverskuelige Napoleon.

Eneste anke herfra er, at de ikke også har fået plads til Minestryger.

#8. Reddit: The Official App

Platform: Android + iOS

Type: Underholdning

Websitet Reddit bliver også kaldt forsiden af internettet. Her finder du alt fra sjove GIF’er over liveinterviews med kendte til opskrifter på chili con carne og videnskabsnyheder.

Hjemmesiden er dog ret svær at overskue for den uindviede. Den officielle app, som blev lanceret i år, gør det dog væsentligt nemmere at navigere rundt.

Du kan stadig søge på samme måde som på nettet, men sidens underkategorier er blevet væsentligt nemmere at overskue.

Quizima

Platform: Android + iOS

Type: Underholdning

Nu kan du give dine venner prygl i et nyt og hæsblæsende spil fra Illustreret Videnskab: Quizima. Spillet er arvtageren fra det dybt vanedannende QuizBattle.

Du får de samme spørgsmål som din modstander, og I vælger på skift en kategori. Men vælg med omtanke, for jo flere spørgsmål du svarer rigtigt, jo større er dine chancer for at kunne gætte spillepladsens bagvedliggende billede og få ekstra point i kassen.

Prøv det nu.

#7. Yallo

Yallo

Platform: Android + iOS

Type: Recorder

Trods alle de mange fede features på din telefon, så er muligheden for at optage dine telefonsamtaler ikke en af dem. Men med Yallo er det ingen sag.

Optagelser af ind- og udgående samtaler gemmes krypteret i skyen og fylder derfor ikke på din telefon. Stor fordel! I stedet kan du uploade til Dropbox eller Google Drive, eller du kan hente optagelserne ned på din PC eller Mac.

Lige for at understrege: Du må gerne optage samtaler, så længe du selv er deltager i dem!

#6. Signal Private Messenger

Platform: Android + iOS

Type: Kommunikation

Hvis du vil være sikker på, at der ikke sidder skumle typer og læser med på dine SMS’er, skal du bruge Signal.

Besked-appen lader dig kommunikere med dine venner over en sikker, krypteret linje – uden frygt for at du bliver overvåget.

Appen verificerer dig gennem dit telefonnummer, og du kan kommunikere med alle i din telefonbog. Men i modsætning til almindelige SMS’er er det gratis at sende beskeder via Signal.

Det eneste du skal sørge for er, at den person du kommunikerer med, også har installeret Signal.

#5. Boomerang

Platform: Android + iOS

Type: Animation

Boomerang ligner til forveksling en almindelig kamera-app. Men når du trykker på udløseren tager den ikke kun et enkelt billede.

Appen tager en lang række billeder, som den syr sammen til en kort animation, der minder meget om en GIF, der først spilles forlæns og dernæst baglæns i et loop.

Fra appen kan du vælge at dele din nyskabte minifilm på forskellige platforme – eller du kan gøre den til dit nye profilbillede på Facebook.

For Instagram-kendinge vil appen være bekendt – den er udviklet som en funktion til netop dette sociale medie.

#4. Prisma

Platform: Android + iOS

Type: Billedredigering

Hvis dine billeder har brug for lidt ekstra krydderi, kan du med fordel kaste dig over Prisma. Den strør dine kedelige fotos med rigelige mængder madras-karry, og transformerer dem til kunstværker.

Du kan vælge alt fra mosaikker til tegninger og Matrix-lignende koder.

I sig selv er det ikke nyskabende med den type filtre, men Prisma lader dig også transformere din kedelige videooptagelse om til film i Edvard Munch’sk stil.

#3. Star Wars Galaxy of Heroes

Platform: Android + iOS

Type: Spil

Hvis du har den mindste smule kærlighed til Star Wars-universet er dette spil et absolut must.

Det tur-baserede kampspil lader dig sammensætte dit personlige hold af fem karakterer fra Star Wars.

Du kan vælge alle lige fra Boba Fett over Darth Vader til Poe Dameron og Qui Gon Jinn. Du kan endda vælge et udpluk af de bamselignende Ewoks til dit hold, hvis du har den slags tilbøjeligheder.

Kampene, som foregår på kendte steder som fx baren på Mos Eisley, er understøttet af den let genkendelige musik fra filmene.

Og hvis det ikke er nok at slås på landjorden, kan du bringe kampene ud i rummet. Her kan du fx tage kontrol over Wedge Antilles’ X-wing eller Ahsoka Tanos Jedi Starfighter.

ADVARSEL: Star Wars Galaxy of Heroes er elektronisk narko ...

#2. Facerig

Platform: Android + iOS

Type: Undeholdning

Har du nogensinde overvejet, hvordan dine selfies ville se ud, hvis du var en rød panda? Eller om du ville være bedre stillet, hvis der sad en burger, hvor dit ansigt sidder nu?

Facerig finder automatisk dine øjne, din næse, din mund og din silhuet, og viser dig som alt fra en mangapige over en huskat til den føromtalte røde panda og burger.

Din nye avatar følger dig, som var den dit spejlbillede. Den ryster hovedet, løfter øjenbrynene og åbner munden, når du gør det. Og så kan du filme ”dig selv” og dele videoen gennem appen.

#1. Duolingo

Duolingo App

Platform: Android + iOS

Type: Learning

Lær et nyt sprog fra bunden på bare 20 minutter om dagen.

Duolingo er ikke nyt længere, men det er stadig revolutionerende, engagerende og noget så fantastisk som hamrende effektivt.

Du lærer rent faktisk et nyt sprog hurtigt og effektivt med bare 20 minutters indsats om dagen, hvor du staver, taler, læser og lytter.

Opbygget af små let tilgængelige moduler, som du kan klare, mens du laver mad, sidder på toilet (jo, jo - indrøm det bare…) eller venter i sofaen på at filmen skal starte, er det aldrig for besværligt lige at lære fransk genitiv, terpe de spanske flertalsendelser eller finpudse den portugisiske udtale.

Det her er vanvittigt godt tænkt, sjovt, veludført og giver øjeblikkelige resultater.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.