Samsung flexible phone

Fejl: Skærmen er for lille

18. oktober 2011

Organiske dioder gør skærmen foldbar

Mobiltelefonen bruges mere og mere til at surfe rundt på internettet, og her er det et problem, at skærmen ikke er større.

De fleste websider er designet til at fremstå flotte på en stor skærm med høj opløsning, og det harmonerer dårligt med, at mobilen fremover bliver den enhed, vi først og fremmest anvender til at gå på nettet.

Men hjælpen er nær, for skærmen bliver snart fleksibel, så den kan foldes eller rulles sammen.

Allerede nu benytter nogle mobilproducenter OLED-skærme, der har klare farver, hurtig responstid og lavt strømforbrug i forhold til LCD-skærme.

Og Samsung har allerede demonstreret skærme, der kan bøjes. De kan bruges i mobiltelefoner, der kan foldes ud og derved åbenbare en skærm, der er dobbelt så stor, som man er vant til på nuværende smartphones.

Allerede fra midten af 2012 vil Samsung masseproducere de bøjelige skærme, og det er blot begyndelsen på displayrevolutionen.

Skærmen forsvinder helt

Snart efter vil de ultratynde, fleksible skærme nemlig kunne rulles stramt sammen, så man kan trække en stor, berøringsfølsom skærm ud af sin mobiltelefon, når man vil surfe på nettet, kigge på sine fotos eller se en film.

Andre forskere eksperimenterer med at droppe skærmen helt og i stedet forsyne mobilen med en lille projektor, der kan kaste et stort billede op på en passende overflade, fx en væg i nærheden.

Længere ude i fremtiden kommer holografisk projektion, så mobilen kan frembringe levende billeder i tre dimensioner, som man kender det fra science fiction-film som fx Star Wars.

Bøjelig skærm med høj billedkvalitet

I en OLED-skærm frembringes billedet af organiske molekyler, der lyser op i farver, når man sætter strøm til.

Det giver klare farver og et lavt strømforbrug. Nu kan elektroderne gøres bøjelige, så skærmen bliver fleksibel.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.