Mojo Vision

Mobilen indbygges i øjet

Nu kan vi snart lade mobilen ligge i lommen. En ny kontaktlinse leverer al den information, vi har brug for, direkte til nethinden.

Forestil dig at gå ud en stjerneklar nat og se stjernebillederne blive tegnet op på himlen over dig – forsynet med relevante oplysninger.

Eller at tage på byvandring og hele tiden blive opdateret med informationer om bygninger, gader, butikker, monumenter og alt andet, du retter blikket imod.

Drømmen om kontaktlinser, som kan levere såkaldt augmentet reality eller AR, er nu tæt på at gå i opfyldelse.

Kontaktlinse med 3D-syn

Det amerikanske firma Mojo Vision har skabt en linse, som indeholder en radiosender, billed- og bevægelsessensorer og ikke mindst et mikrodisplay med en rekordhøj opløsning på 14.000 PPI, dvs. pixels pr. tomme.

Det giver en pixeltæthed, som er 300 gange større end på din mobiltelefon. Fordi kontaktlinsen bæres på begge øjne, giver den 3D-syn, så du oplever, at tegninger og informationer svæver frit i luften foran dig.

Det hele leveres trådløst fra en ekstern enhed, som står i forbindelse med din mobiltelefon.

Kontaktlinse har HD-display

En ny kontaktlinse serverer augmentet reality i høj opløsning direkte til nethinden.

© Mojo Vision

Glaskappe

beskytter linsen.

© Mojo Vision

Kunstig iris (tv) og elektrisk lag (th)

Kunstig iris skjuler linsens elektriske komponenter.
Elektrisk lag med bl.a. kamera, antenne og radiosender.

© Mojo Vision

Display

med opløsning på 14.000 PPI.

Mojo Visions ambition er at gøre linserne så behagelige, at du får lyst til at have dem på, fra du står op, til du går i seng. Firmaet arbejder derfor på at skabe et design, som ikke virker distraherende.

Kun når du fokuserer på en lille, svævende prik, aktiveres AR-funktionerne, og på samme måde får du dem nemt til at forsvinde igen.

En vigtig del af firmaets vision er netop, at vi skal være mere til stede i virkeligheden omkring os i stedet for at gå rundt med blikket rettet mod mobiltelefonen.

Mojo Vision regner med, at de første brugere af kontaktlinsen vil være svagtseende personer, fordi den kan strege omridset af genstande op, så de bliver lettere at se.

Senere bliver linsen tilgængelig for os alle, så vi kan lade mobilen ligge i lommen.