Mød den nye iPhone 14 her

ANNONCE: Så skete det, som mange har ventet på længe. Ved Apples store septemberevent blev den nyeste iPhone – nemlig iPhone 14 – lanceret til stor begejstring for mange iPhone-fans. Vi giver dig overblik over de væsentligste ændringer lige her.

Synlige forandringer på iPhone 14

Forandringerne i iPhone 14 i forhold til dens forgænger er ikke kæmpestore. Der er dog sket en række forbedringer i designet, som er værd at bemærke. På eventet blev der blandt andet præsenteret en ny farve, som iPhone 14 kommer i – nemlig lilla for standardmodellerne og dyblilla for Pro-modellerne.

Vælger du en af de nye farver, når du bestiller din iPhone 14, er der vist ingen omkring dig, der kan være i tvivl om, hvilken telefon det er, du hiver op og tager et selfie med. Apropos selfies, så er det inderste kamera på alle de nye modeller blevet opgraderet, så du nu meget nemmere kan få et rigtig godt resultat, når du tager selfies på farten.

Af andre designmæssige opdateringer kan det nævnes, at iPhone 14 Pro og Pro Max-versionerne er blevet fri for det hak, der tidligere rummede det indre kamera og højttaler på iPhone-modeller med ansigts-ID.

De nye kraftfulde iPhone 14-modeller

I iPhone 14-regi blev det præsenteret på eventet, at der ikke findes en iPhone 14 Mini. Den lille model var simpelthen ikke populær nok. I stedet har Apple valgt at indsætte en iPhone 14 Max.

Det vil altså sige, at du kan købe en iPhone 14 med en 6,7” stor skærm og på den måde få en iPhone 14 med en stor skærm – uden at du skal punge ud med det, som en iPhone 14 Pro Max koster.

Det samlede sortiment af iPhone 14 telefoner er således:

  • iPhone 14 med 6,1” skærm
  • iPhone 14 Pro med 6,1” skærm
  • iPhone 14 Plus med 6,7” skærm
  • iPhone 14 Pro Max med 6,7” skærm.

Fælles for alle skærmene er, at de har fået en funktion, som man længe har kunnet finde hos eksempelvis Samsung – nemlig Always On-funktionen. Det betyder, at selv når du slukker din iPhone 14’s skærm, er der informationer, du kan aflæse – uden at tænde den. De informationer er for eksempel batteritid, klokken, dato og notifikationer. På sigt med iOS 16 vil der sandsynligvis komme mange flere fede måder at bruge Always On-funktionen på med fx widgets.

Pro-modellerne af iPhone 14 er blevet beriget med 4K videooptagelse og et 48 megapixel kamera, hvilket betyder, at der er kommet en ekstra linse nummer 3 på bagsiden af iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max.

Med iPhone 14 får du hurtigere opladninger med en forstærket lightning port, som altså ikke er blevet skiftet ud med en USB-C port, som nogle spekulationer gik på.

Forudbestil din iPhone 14 allerede i dag

Vil du være med på iPhone 14-bølgen lige fra start? Så skynd dig at forudbestille din iPhone allerede nu. Det varer heller ikke mange dage, før selve telefonen er ude i butikkerne, og de første heldige kan vise den frem på gaden. Skal du være én af dem?