Nyt spil: Gæt Googles sætninger

Et nyt spil fra Google lader dig dyste mod søgemaskinens algoritmer og gætte, hvad søgefeltet vil foreslå dig af forskellige søgemuligheder.

nb_u12 Googlefeud

Google har for vane at afslutte dine sætninger, når du udfører en søgning. Eksempelvis foreslår søgemaskinen at afslutte din søgning på 'Jeg elsker at…’ med …drømme, …strikke eller …rejse alene.

Den egenskab har den amerikanske internetgigant udviklet et spil over. Her gælder det om, at du i stedet skal afslutte Googles søgninger. Du bliver bedømt på, hvor tæt du rammer på det, virkelighedens Google foreslår.

Ikke let at forudsige Google

Sværhedsgraden er ret høj, for det er ikke simple metoder, Google bruger, når dine søgninger bliver afsluttet. Ud over at tage højde for, hvad du selv tidligere har søgt på, er der en masse andre parametre, der spiller ind.

Først og fremmest er Googles "autospelling"-motor baseret på antallet af søgninger. Jo oftere der er blevet søgt på noget bestemt, des højere vil det dukke op i dit søgefelt. Men også geografien spiller en vigtig rolle. Det er nemlig forskelligt fra land til land, og nogle steder fra by til by, hvad søgemaskinen foreslår.

Hadefulde søgninger slettes

Derudover bliver der taget højde for, om der er aktuelle begivenheder der er vigtige, og så er Google også god til at fjerne autoudfyldninger, der er diskrimerende og fjendtlige mod bestemte folkeslag. Sensuren gælder dog ikke for religioner på samme måde.

Spillet findes endnu kun på amerikansk.

Du kan selv gætte med ved at klikke her