kamprobot

Japan og USA skal i gladiatorkamp

Robotbyggere fra USA har udfordret japanske kollegaer til en kamp mellem nationernes største kamprobotter. Japanerne har accepteret og får lov til at vælge slagmarken.

8. juli 2015 af Morten Kjerside Poulsen

Det lyder som noget fra en science fiction film, men ligner noget fra en skrotplads. USA har udfordret Japan til en duel mellem tonstunge robotter.

Paintballkanon skal sikre USA sejren

Den amerikanske Megabot Mark II vejer 5,4 ton og er udstyret med to paintballkanoner, som kan sende 1,5 kg tunge kugler fyldt med maling af sted med 160 km/t. Det kræver to mand at styre den benzindrevne gigant på larvefødder.

Du kan se Megabot Mark II og amerikanernes udfordring her.

Amerikanerne skal bankes til skrot

Ifølge de japanske forskere er det typisk amerikansk, at Megabot Mark II er udstyret med skydevåben. De så hellere, at duellen blev afgjort med næverne i en mekanisk brydekamp. Den japanske Kuratas-robot er med en vægt på 4 tons noget lettere og med sine fire hjul formentligt også mere adræt end den amerikanske udfordrer. Desuden kræver det kun én person at styre robottens power-handsker, der ifølge udvikleren Kogoro Kurata kan ”banke amerikanerne til skrot”.

Du kan se det japanske svar på udfordringen og Kuratas-robotten her.

Japanerne skal vælge kampplads

Amerikanerne lader japanerne vælge, hvor kampen skal stå. Den foreløbige tidshorisont for robotdysten er et år. I mellemtiden skal amerikanerne og japanerne blive enige om, hvorvidt skydevåben er tilladt eller ej, ligesom begivenheden skal finansieres – formentligt af tv-rettigheder.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.