Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Robot, ukrudt, laser

Robot zapper ukrudt med laser

Ny robot opsporer selv ukrudt på marken og fjerner det uden brug af gift. Våbnene mod de uønskede planter er et avanceret optisk system og en indbygget laser.

Carbon Robotics

Landmænd over hele kloden kæmper en evig kamp for at holde ukrudtet nede og deres produktion af fødevarer i vejret.

Ofte er plantegift landmændenes vigtigste våben, men det kan medføre miljøproblemer, så nu har det amerikanske firma Carbon Robotics taget robotteknologi til hjælp.

Den nye “Autonomous Weeder” er en selvkørende robottraktor, som er udstyret med 12 kameraer, som holder øje med det areal, den kører henover, og kan udpege planter på marken.

Robottens kunstige intelligens vurderer, om planten er en afgrøde eller ukrudt, og hvis det er en uønsket plante, får den et skud med de indbyggede kuldioxidlasere. Metoden medfører ikke brandfare, for planten skal ikke brændes helt væk, men blot varmes op, så den visner.

Robot, traktor, ukrudt, aften

Ukrudtsrobotten kan operere døgnet rundt og bekæmpe op til 100.000 uønskede planter i timen.

© Carbon Robotics

Robot luger marken

Med otte lasere går Autonomous Weeder til angreb på alt ukrudt.

  • Robottraktoren kører i marken

    Den automatiske ukrudtsrydder finder selv vej på marken ved hjælp af optiske sensorer og GPS. Maskinen kan operere 24 timer i døgnet.

  • Kameraer ser de uønskede planter

    12 kameraer under robotten skanner jorden for planter, og en computer vurderer på millisekunder, om en plante er afgrøde eller ukrudt.

  • Laser zapper alt ukrudt

    De planter, som er identificeret som ukrudt, bliver beskudt med en af robottens otte kraftige lasere. Ukrudtet visner og dør på kort tid.

Den autonome ukrudtsrobot kan køre døgnet rundt uden menneskelig indblanding. Den kan zappe 100.000 ukrudtsplanter i timen og rydde ca. 80.000 kvadratmeter pr. døgn.

Ifølge virksomheden bag kan robotten ikke bare reducere behovet for plantegift på markerne, den kan også øge udbyttet fra afgrøderne på markerne.

Autonomous Weeder er noget mindre end en almindelig traktor, og det betyder, at landmanden slipper for de brede spor i marken, som en marksprøjte efterlader.

Desuden betyder fraværet af gift også, at de ønskede planter på marken vokser bedre.

I økologisk landbrug er Autonomous Weeder en særlig fordel, fordi traditionel, mekanisk ukrudtsfjernelse er en meget langsommelig arbejdsproces.

Det har landmænd i USA fået øjnene op for, så Carbon Robotics kan slet ikke følge med efterspørgslen på robotten.

VIDEO: Se robotten i aktion

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul