Robotter kan forbedre vores liv

Robotter kan hjælpe os til at tage hånd om de ældre og svage i samfundet, som har brug for psykisk og fysisk hjælp.

© Colourbox

Lige nu kan du få din helt egen robot med Illustreret Videnskab. Se tilbuddet lige her.

Robotteknologi har længe vækket en vis ærefrygt hos de fleste af os – det er både fascinerende og skræmmende på samme tid, hvad robotteknologi er og kan blive i stand til.

Selvom det kan virke skræmmende med tanken om en robotfremtid, kan teknologien styrke vores videnskab og velfærd.

Robotter gør tilværelsen bedre

Japan har længe har været frontløberen hvad angår robotteknologi, og har allerede eksperimenteret med to forskellige typer robotter – servicerobotter og robotpartnere.

Begge robottyper har vist sig at have stor effekt i forhold til at styrke de ældre og svages livskvalitet.

Servicerobotter kan nemlig hjælpe med praktiske opgaver som at lave mad og gøre rent, mens robotpartnere kan afhjælpe ensomhed ved at opfylde sociale behov i form af blandt andet samtaler og omsorg.

Robotsæl afhjælper ensomhed

Her i Norden har man allerede eksperimenteret med det japanskproducerede robotkæledyr Paro. Robotten ligner en sæl og fungerer som et kæledyr ved at have samme tilknytningsmønster til mennesket som for eksempel en hund.

Forsøget har indtil videre været en stor succes på udvalgte plejehjem, hvor livskvaliteten blandt de ældre blev markant forbedret idet robotsælen har især vist sig at have en gavnlig effekt på demensramte på samme måde som et kæledyr.

I fremtiden vil denne form for robotkæledyr være perfekt til dem, som har behov for den sociale tilknytning, men som ikke er i stand til at varetage ansvaret for et levende kæledyr.

© Paul Allais, flickr

Byg din helt egen robot

Lige nu kan du få dit helt eget robotkit med Illustreret Videnskab, hvor du kan konstruere 14 forskellige robotter.

De 14 robotter er inddelt i to forskellige niveauer. Basic som er for nybegyndere og avanceret som er for ægte konstruktionseksperter.

Få det fede robotkit til en helt særlig pris med Illustreret Videnskab. Se hvor meget du sparer her.

Se nogle af de 14 robottyper i videoen her.