Skjult gang opdaget i Cheops-pyramiden i Giza

En ni meter lang gang er blevet fundet i den 4500 år gamle Cheops-pyramide i Giza. Det kan bane vej for flere fund.

Den egyptiske arkæolog og tidligere oldtidsminister Zahi Hawass siger, at "der er en stor sandsynlighed for, at gangen skjuler noget".

© Shutterstock

Et hold af internationale forskere har fundet en skjult gang tæt på indgangen til den største af de berømte pyramider i Giza.

Det oplyser det egyptiske oldtidsministerium.

Der er tale om en gang, der er ni meter lang og to meter bred. Den blev opdaget ved hjælp af blandt andet infrarød teknologi og 3D-simulationer.

I en artikel, der torsdag er bragt i det naturvidenskabelige tidsskrift Nature, lyder det, at fundet kan give ny viden om pyramidens opbygning.

Mostafa Waziri, der står i spidsen for en særlig afdeling i det egyptiske oldtidsministerium, oplyser, at gangen kan være blevet lavet for at hjælpe med vægtfordelingen i den enorme pyramide.

"Vi kommer til at lave flere skanninger. Så må vi se, om vi kan finde ud af, hvad der er under gangen eller for anden af den," siger han.

Den egyptiske arkæolog og tidligere oldtidsminister Zahi Hawass siger, at "der er en stor sandsynlighed for, at gangen skjuler noget".

Den store pyramide i Giza blev bygget for omkring 4500 år siden og er 146 meter høj. Den er det eneste tilbageværende af Verdens Syv Underværker.

Selv om Cheops-pyramiden er en af verdens største og ældste bygningsværker, er der ikke bred enighed om, hvordan den blev bygget.