Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Airbus Pop.Up
© Airbus/Italdesign
Transport

Airbus skaber fremtidens transportmiddel

Den franske flyproducent har skabt et koncept, hvor bil, drone og Hyperloop finder sammen i en treenighed. Fartøjet er styret af kunstig intelligens.

Hvis det står til Airbus, skal du i fremtiden kun benytte dig af et enkelt køretøj – uanset hvor du skal hen.

Den franske flyproducent har præsenteret konceptet Pop.Up som et bud på, hvordan fremtidens transportmiddel ser ud.

Og hvis franskmændenes vision går i opfyldelse, skal du fremover rejse i en multifunktionel kabine til to personer.

Både fly, bil og tog

Kabinen er ikke et selvstændigt køretøj, men kan i stedet knytte sig til forskellige moduler.

Med en hjulbase kan den bringe dig gennem byen, men hvis trafikken er tung, bliver hjulene byttet ud med et dronemodul, som lader dig svæve over bilkøen på kortere ture.

Hvis du skal langt, knytter kabinen sig til andre kabiner, og danner et tog, som er beregnet til transport i et Hyperloop – en lufttom højhastighedstunnel.

Styrer selv turen

Hele rejsen er styret af kunstig intelligens. Det eneste, du som passager skal gøre, er at fortælle, hvor du vil samles op og sættes af. Kabinen finder selv ud af selv, hvordan den nemmest fragter dig fra A til B.

Undervejs på din rejse fodrer forruden dig med forskellige informationer. Det sker ved hjælp af augmented reality. Den kunstige intelligens aflæser også dit humør og indstiller kabinens lys derefter.

Konceptet er blevet til i samarbejde med designfirmaet Italdesign, som bl.a. er kendt en række kendte bildesigns – bl.a. den oprindelige VW Golf.

Der er udelukkende tale om et fremtidskoncept, og derfor har Airbus ikke sat dato på, hvornår en eventuel produktion sættes i gang.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul