Airbus skaber fremtidens transportmiddel

Den franske flyproducent har skabt et koncept, hvor bil, drone og Hyperloop finder sammen i en treenighed. Fartøjet er styret af kunstig intelligens.

Airbus Pop.Up
© Airbus/Italdesign

Hvis det står til Airbus, skal du i fremtiden kun benytte dig af et enkelt køretøj – uanset hvor du skal hen.

Den franske flyproducent har præsenteret konceptet Pop.Up som et bud på, hvordan fremtidens transportmiddel ser ud.

Og hvis franskmændenes vision går i opfyldelse, skal du fremover rejse i en multifunktionel kabine til to personer.

Både fly, bil og tog

Kabinen er ikke et selvstændigt køretøj, men kan i stedet knytte sig til forskellige moduler.

Med en hjulbase kan den bringe dig gennem byen, men hvis trafikken er tung, bliver hjulene byttet ud med et dronemodul, som lader dig svæve over bilkøen på kortere ture.

Hvis du skal langt, knytter kabinen sig til andre kabiner, og danner et tog, som er beregnet til transport i et Hyperloop – en lufttom højhastighedstunnel.

Video

Styrer selv turen

Hele rejsen er styret af kunstig intelligens. Det eneste, du som passager skal gøre, er at fortælle, hvor du vil samles op og sættes af. Kabinen finder selv ud af selv, hvordan den nemmest fragter dig fra A til B.

Undervejs på din rejse fodrer forruden dig med forskellige informationer. Det sker ved hjælp af augmented reality. Den kunstige intelligens aflæser også dit humør og indstiller kabinens lys derefter.

Konceptet er blevet til i samarbejde med designfirmaet Italdesign, som bl.a. er kendt en række kendte bildesigns – bl.a. den oprindelige VW Golf.

Der er udelukkende tale om et fremtidskoncept, og derfor har Airbus ikke sat dato på, hvornår en eventuel produktion sættes i gang.