Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

centrallås, hvid baggrund
Transport - Biler

Hvordan virker en centrallås?

Se her, hvordan en fjernbetjent lås til bilen virker.

En fjernbetjent lås indeholder en radiosender med en rækkevidde på 5-20 meter. En chip i fjernbetjeningen genererer vha. en tilfældighedsgenerator en kode på 40 tal – enten nuller eller ettaller. Chippen kan således danne 240 forskellige koder, og det tal er så stort, at det i praksis aldrig vil være dørene i naboens bil, der åbner.

Sådan virker den

  1. En radiosender i nøglen bruger den samme nummergenerator som bilens modtager, så sender og modtager altid er synkroniserede. Når en kode sendes afsted, producerer nummergeneratoren samtidig en ny kode som gemmes. Bilen gør det samme.

  2. Et tryk på fjernbetjeningen får radiosenderen til at sende koden til bilen sammen med en funktionskode, som fortæller bilen, om den skal låse, låse op eller åbne bagagerummet.

  3. Bilens computer tjekker nu, om den er nået frem til samme kode, som den har modtaget fra fjernbetjeningen. Hvis koden matcher, udføres handlingen. Ellers gør bilen ingenting.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul