NB u01 elbil

Ny elektrisk superbil ligner en Batmobil

En ny elbil i luksuskategorien har set dagens lys. Prototypen ligner en UFO og er spækket med avanceret teknik.

7. januar 2016 af Signe Sørensen

Ligesom Tesla er firmaet Faraday Future opkaldt efter en pionér inden for elektricitet – henholdsvis Nikola Tesla og Michael Faraday.

Det ser da også ud til, at Faraday vil forsøge at skrive sig ind i historiebøgernes kapitel om elektricitet. Firmaet har “stjålet" mange af Teslas bedste hjerne for at udvikle Faradays første elbil. Og i årets første uge afslørede det kun 18 måneder gamle firma sin første prototype på en super-elbil: FFZero1.

Den blev straks udnævnt til at være konkurrent til Teslas Models S, men ved præsentationen af FFZero1 afviste direktøren for Faraday, Nick Sampson dog, at Faraday og Tesla skulle være konkurrenter.

Den udmelding gjorde dog ikke synderligt indtryk på resten af verden, som straks døbte prototypen “Tesla-dræberen”.

UFO med hestekræfter

Tesla-dræberen ligner en UFO, især forfra og omkring sædet. Og den er pakket med højteknologisk udstyr og nytænkning.

Bilens føresæde. Foto: Faraday

For eksempel lader kanaler gennem skroget luft fra omgivelserne passere gennem bilen, så det hele ikke skal presses udenom. Dette mindsker luftmodstanden, samtidig med at batterierne luftkøles – helt naturligt.

Bilens bærende ramme – chassiset – kan tilpasses til et forskelligt antal mindre batterier, der er koblet sammen. De såkaldte “string batteries” er tilmed nemmere at oplade og skifte end ét stort batteri.

0-100 km/t på tre skunder

Motoren yder 1000 hk og lader bilen accelerere fra 0 til 100 km/t på tre sekunder, omkring det samme som Teslas Model S. Man bruger altså ikke mange sekunder på at sidde presset tilbage i sædet under accelerationen, før man flyver af sted med bilens tophastighed på 321 km/t.

Faraday Future meddelte dog, at de ikke pt. regner med at sende FFZero1 i produktion. Prototypen er nærmere tænkt som en samlet demonstration af al den teknologi, det 18-måneder gamle elbil-firma vil benytte i sine andre elbiler.

Ligesom Tesla går Faraday efter forbrugere i den øvre middelklasse og opefter med eksklusivt design og lækker køreoplevelse.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.