Soldrevet elbil med rækkevidde på 1500 kilometer på vej

Den første masseproducerede elbil, som kører på solenergi, er tæt på lancering. Den er dækket med tre kvadratmeter solceller.

aptera, solceller, solenergi, elbil, rækkevidde

Solcellerne på Aptera fylder sammenlagt mere end tre kvadratmeter.

© Aptera Motors

Med sine usædvanlige former ligner Apteras trehjulede elbil noget fra Star Trek, men bilen er snart virkelighed.

Den ambitiøse soldrevne elbil er ifølge producenten klar til at komme på markedet. Over 7000 har forudbestilt bilen, og finansieringen skulle være på plads til at sætte bilen i produktion.

Kører på solenergi eller stikkontakten

Det mest opsigtsvækkende ved bilen er, at den er udstyret med solceller, som kan lade bilen op på solrige dage. De over tre kvadratmeter udskiftelige solceller er gemt på køleren, i taget og i bilens bagende.

Ifølge Aptera Motors kan en dags parkering i solen give nok strøm til en efterfølgende køretur på omkring 60 kilometer. Det kræver dog nok en skyfri himmel et sted på kloden, hvor solen skinner ofte.

Bilens batterier giver en teoretisk rækkevidde på 1500 kilometer – mens 12 minutters opladning giver 200 kilometer mere på batteriet, hvis det nu skulle være en gråvejrsdag.

aptera, elbil, aerodynamik, solenergi

Aptera er formet så aerodynamisk som overhovedet muligt.

© Aptera Motors

Elektrisk hjerte giver et dramatisk udseende

Normalt er biler firkantede kasser med mere eller mindre bløde former.

I Aptera er alt det smidt ud ad vinduet. Bilen er designet til at minimere luftmodstand. Derfor er bilen kun udstyret med tre hjul og er designet dråbeformet.

Ifølge Aptera benytter en normal bil op til 60 procent af brændstoffet på at skubbe luft væk, så deres idé har været at fjerne så meget af luftmodstanden som muligt.

Bilen kommer til at koste omkring 25.000 dollars på det amerikanske marked og skulle gå i produktion i løbet af i år.