Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lilium Jet

En lille tysk virksomhed melder sig med Lillium Jet ind i kampen om at lave den første masseproducerede flyvende bil.

© Lilium
Transport - Biler

Tysk fremtidsbil er kommet på vingerne

En lille tysk virksomhed har allerede sendt deres flyvende bil på vingerne og sætter derved pres på giganter som Airbus og Uber. Projektet bakkes op af European Space Agency og har lige fået 560 millioner kroner i finansiering.

Den ligner noget, der er fløjet lige ud af biograflærredet fra 80’ernes science fiction film. Men da den landede fra sin første testflyvning, stod det lysende klart, at fremtidens flyvende biler er ved at blive til virkelighed.

Den lille tyske virksomhed Lilium har - som i David mod Goliath - for alvor meldt sig ind i kampen om at levere fremtidens flyvende biler.

Virksomheden bakkes op af European Space Agency og har lige rejst 560 milioner kroner til finansiering.

Flyvende bil på vingerne

Konkurrenterne er giganter som Airbus og Über, men mens deres versioner endnu kun er på tegnebrættet, har Lilium sendt deres Lilium Jet på vingerne.

Og resultatet er imponerende.

Letter og lander lodret

Lilium Jet er udstyret med tre elektriske jetmotorer, som hver driver en vinge udstyret med 12 flapper, der kan rotere både vertikalt og horisontalt.

Det gør det muligt at lette Lilium Jet lige op fra jorden

Når bilen har nået den ønskede højde, vender motorerne til horisontal stilling, og bilen flyver derefter som et almindeligt jetfly.

Flyver 300 km/t udelukkende på strøm

Bilen kører udelukkende på strøm og er derfor både CO2-neutral og støjsvag. Alligevel kan den flyve op til 300 kilometer i timen - i en time på en enkelt opladning.

Airbus annoncerede tidligere på året deres bud på en flyvende bil, Airbus Pod, som kort forklaret er mindre end en Smart-bil med mulighed for at blive samlet op af en drone.

Uber forventer allerede at have flyvende biler i kommercielle ruter i Dubai i 2020.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul