Tech-milliardæren har også offentliggjort hvilke forbindelser, han vil skabe:
I første etape forbindes rørledningen med Helsinki, Tallinn, Gottland og Bornholm, og banen videreføres til Berlin. Rejsen fra Helsinki til Berlin vil tage 90 minutter.
I anden etape forbindes Stockholm med Gottland, der bliver et nyt svensk trafikknudepunkt, og Bornholm forbindes med Sydsverige. Hyperloop-forbindelser fra Berlin og videre ud i Europa etableres. Rejsen fra Stockholm til Berlin vil tage 60 minutter.
Han mener, at den ubenyttede rørledning repræsenterer en enestående chance for at gøre Europas jernbaneforbindelser hurtigere og grønnere til en overkommelig pris.
"Det er et urimeligt spild af ressourcer blot at lade rørledningen ruste op", skriver Elon Musk på Twitter.
Passagerer skal ligge ned
Der er dog et par praktiske problemer med gasledningen, bl.a. at den kun er 115 cm i diameter. Men den del har opfinderen også en løsning på:
Passagererne skal ligge ned i det trange rør. Til gengæld er rejsetiden kort, og kapslerne skal derfor indrettes med henblik på at give passagererne en sund og opkvikkende ”power nap”.
Rørene er ikke som udgangspunkt konstrueret til vakuum, så det kræver ekstra tætning at undgå, at der trænger vand ind.
Den smule luft, der uundgåeligt vil være tilbage i røret, kan med tiden erstattes med gas, så røret både kan transportere gas og mennesker, hvis handlen med Rusland genoptages.
Klausul skal sikre, at pengene ikke finansierer krigen
Et andet oplagt problem er, at købesummen vil ende i den russiske statskasse og kan være med til at finansiere krigen i Ukraine.
Men Musks modargument er, at Hyperloop-forbindelsen vil spare energi til lastbiler, færger og fly og på længere sigt bidrage til at gøre Europa uafhængig af russisk energi.
Sammen med de vestlige energiselskaber, der har investeret i Nord Stream 2, er Musk allerede i forhandlinger med EU om at få dispensation for handelssanktionerne.
Ifølge analytikere kan EU fx kræve, at der skrives en grøn klausul ind i kontrakten, der sikrer at købesummen ikke ender i krigskassen. Betalingen til Gazprom kan fx ske i form af vindmøller og et vogntog tesla Y biler.
Musk forventer at kunne indvie første etape 1. april 2042.