Baby Boom Jet

Concordens afløser skal gøre overlydsflyvninger trendy igen

Med masser af penge i ryggen fra blandt andre Virgin-chef Sir Richard Branson er vejen banet for et comeback til passagerflyvninger med overlydsfart - i første omgang over Atlanten på lidt over 3 timer.

22. november 2016 af Jakob Priess

Over Atlanten på under fire timer har været utopi siden den ikoniske Concorde blev taget ud af drift i 2003, men nu er overlydsflyene på vej tilbage på startbanen.

Med en cruising speed på Mach 2.2 (2.335 km/t) bliver XB-1 med kælenavnet "Baby Boom" det hurtigste passagerfly nogensinde - 10% hurtigere end Concorden og 2,6 gange hurtigere end traditionelle passagerfly.

Og det er naturligvis den farverige og idesprudlende Virgin Airlines chef, Richard Branson, der står bag genfødslen af overlydsflyvninger.

Første afgang i 2023

Branson har med sit firma, Virgin Galactic, skudt et større beløb i udviklingen af "Baby Boom", og for den investering får Virgin Galactic retten til at købe de første 10 producerede fly.

Første testflyvning er i 2017, og går alt efter planen, sætter de første passagerer sig til rette i "Baby Boom" i 2023. De kan så nyde turen fra London til New York på blot 3 timer og 15 minutter - et kvarter hurtigere end Concorden klarede samme rute.

"Overkommelige" billetpriser

Og det bliver til billetpriser, som ifølge Branson og Denver-firmaet Boom, der står bag designet af XB-1, vil være "overkommelige".

Det skal dog nok tages med et solidt gran millionær-salt, da priserne for London - New York ifølge planerne begynder ved ca. 44.000 kr. for en returbillet.

Til gengæld slipper du for at dele kabine med alt for mange begejstrede charterturister, smånussede businessrejsende og den lokale vinklub på sviptur, for XB-1 vil kun have plads til 40 passagerer.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.