bermuda planes

Er Bermudatrekanten virkelig farlig?

Forsvinder fly og skibe virkelig i Bermuda-trekanten? Eller er det blot en gammel skrøne?

Bermuda-trekanten er et trekantet havområde, som ligger sydøst for USA. Siden 1950’erne har området været omgærdet med mystik, idet utallige fly og skibe er forsvundet eller forulykket i Bermuda-trekanten.

Forsvindingerne i Bermuda-trekanten har været tillagt alt fra ufoer til dæmoner. Mere jordnære forklaringer er dog også blevet fremsat fra videnskabeligt hold. For eksempel kan forandringer i Golfstrømmen give voldsomme vejrskift. Også tropiske storme og tornadoer kan forårsage uheld.

Bermuda-trekanten er vanskeligt farvand

Mange småøer i området danner desuden snævre stræder, som kan forvirre skibene. Endelig skråner havbunden nogle steder meget stejlt, og vrag vil næppe blive fundet igen på disse dybder.

Havområdet er blandt de mest trafikerede i verden – både i forhold til skibs- og flytrafik. Men der er ingen beviser for, at fly og skibe forsvinder oftere i Bermuda-trekanten end i andre højtrafikerede områder.

Grundige undersøgelser af flystyrt og skibsforlis i Bermuda-trekanten har ikke tilvejebragt antydninger af noget som helst ekstraordinært.

Læs mere om fly og transport