Lockheed Martin
Spionfly, U-2, Speed Racer, Lockheed, Martin

U-2-flyets afløser fundet: Ubemandet spionfly klar til test

Teknologigiganten Lockheed Martins tophemmelige udviklingsafdeling, Skunk Works, har frigivet video af afløseren til legendarisk spionfly.

I ufattelige 65 år har alle spionflys dronning heddet Lockheed U-2 “Dragon Lady”. USA’s spionfly spillede en afgørende rolle i den kolde krig. Et af dem blev fx skudt ned over Sovjetunionen i 1960 og piloten taget til fange – med en international krise til følge.

Nu er afløseren klar – denne gang uden pilot ombord.

Våbenproducenten Lockheed Martin har nemlig netop i en video afsløret, hvordan deres kommende ubemandede spionfly med arbejdstitlen Speed Racer kommer til at se ud.

Spionflyet er ifølge Aviation Week et lille, ubemandet robotfly med jetmotor og korte, bagudfoldede vinger. I videoen letter flyet i luften fra et større fly og bevæger sig derefter op i højere luftlag.

Videoen fra Lockheed Martin præsenterer våbenproducentens nye StarDrive-koncept, som angiveligt kan gøre fly- og våbenprototyper hurtigere. I videoen kan man se en animation af det nye spionfly med kodenavnet Speed Racer.

Bygget på en helt ny måde

Videoen fra Lockheed Martin blev præsenteret på en nyligt afholdt våbenmesse og skulle præsentere en helt ny måde at udvikle kampfly og våbensystemer på.

Idéen kaldes StarDrive og er en digitalisering af hele produktionsapparatet – en øvelse, der ifølge Lockheed Martin kan reducere udviklingstiden af nye avancerede fly voldsomt.

I dag tager det nogle gange mere end ti år at udvikle et nyt fly – og inden det er færdigt, er teknologien måske allerede forældet.

Forventningen er, at de nye produktionsmetoder kan gøre den verdenskendte udviklingsafdeling Skunk Works’ vilde idéer virkelige på kortere tid.