Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bilkøen dominerer storbyen omkring myldretid. Men det skal der laves om på i fremtiden.

© Dong Wenjie/Getty Images
Transport

Fremtidens massetransport er førerløs og fleksibel

Overfyldte tog, kilometerlange køer og stress på rejsen. Massetransport i verdens byer er spild af tid, for ikke at tale om dårligt for sundhed og miljø, og derfor er forskerne i fuld gang med at opfinde fremtidens førerløse og fleksible løsninger.

En lang række undersøgelser har dokumenteret, at den daglige pendlertur kan have negative effekter på helbredet. Ingeniørerne er derfor i færd med at udtænke nye transportformer, der kan gøre det daglige trafikmareridt til en stressfri fornøjelse. Her er tre smarte bud:

1. Magnetiske minitog kører lige til døren

© SkyTran

Transportsystemet skyTran består af små vogne med plads til to passagerer i hver. Vognene hænger seks meter oppe i luften og skubbes hen ad en skinne ved hjælp af magnetisme.

Ifølge firmaet bag gør de hævede spor det langt billigere at udbygge et mere fintmasket skinnenet, så mange flere passagerer kan blive afleveret tæt på deres destination.

SkyTran er lige nu ved at blive bygget i Tel Aviv.

2. Pilotløs flyvetaxi besejrer bilkøen

© Ehang

Det kinesiske firma Ehang fremviste i begyndelsen af 2016 deres pilotløse drone Ehang-184, som nu foretager prøveflyvninger i Nevada, USA.

>> Let med din egen drone og få 2 numre af vores blad for 79,50 kr.

Der er ingen styrepind i cockpittet, for dronen er helt selvstyrende. Dronen er stadig under udvikling og kan indtil videre kun holde sig i luften i ca. 23 minutter på en fuld opladning.

3. Små busmoduler samles og splittes automatisk

© Next

NEXT er fremtidens bybus. Systemet fungerer ved, at du via en app bestiller et selvkørende modul. Undervejs kobler modulet sig sammen med andre og danner et vogntog, hvor passagererne kan gå imellem modulerne og samle sig i samme modul, hvis de har samme destination.

NEXT er endnu på konceptstadiet, men du kan se en mere udførlig video herunder:

Læs også:

Biler

Viser speedometre for høj hastighed?

0 minutter
Urban Arrow Bicycle
Transport

El-ladcykel er en transformer

0 minutter
Fly

5 fly der formede flyhistorien

0 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul