Urban-Air Port

Nu får flyvende taxaer deres helt egen lufthavn

Den engelske by Coventry vil som den første kunne betjene fremtidens flyvende taxaer.

Flere firmaer er i gang med at udvikle eldrevne, flyvende taxaer, som skal bringe passagerer hurtigt rundt i verdens storbyer. Nu får de deres første lufthavn.

Virksomheden Urban-Air Port har udviklet konceptet for den i samarbejde med bilfirmaet Hyundai, og den første vil blive anlagt i den engelske by Coventry i november 2021.

🎬 VIDEO: Se præsentationen af lufthavnen

Video

Idéen er et såkaldt pop up-koncept, som kan anlægges meget hurtigt, ifølge Urban-Air Port i løbet af få dage.

Lufthavnen, som har fået navnet Air-One, består af en 40 m bred platform, som kan hæves og sænkes. Platformen hæves, når de flyvende taxaer skal lande på den eller lette fra den, og sænkes, når taxaerne skal parkeres.

Lufthavnens platform skal kunne tage imod alle eldrevne, flyvende fartøjer – fx Hyundais taxa S-A1, som sættes i drift i 2023.

© Hyundai

Rundt om platformen er der både faciliteter til opladning og vedligehold af taxaerne og opholdsområder til passagererne.

Vil bygge 200 lufthavne på fem år

Lufthavnen bygges af færdige moduler og kan derfor nemt flyttes, ligesom den kan anlægges på flåder i havneområder eller på toppen af høje bygninger.

Den skal betjene alle typer eldrevne flyvende fartøjer, som letter og lander lodret. Det gælder også Hyundais egen flyvende taxa, S-A1, som efter planen skal sættes i kommerciel drift i 2023.

Urban-Air Port har planer om at anlægge 200 lufthavne rundtom i verden i løbet af de næste fem år.