Aircruise

Krydstogtskib svæver i luften

Brint skal løfte fremtidens luksusliner, der vækker minder om zeppelinerne.

28. maj 2010

Et kæmpestort luftskib skal flyve Jorden rundt på evige krydstogter, hvis det står til elektronikgiganten Samsung og designfirmaet Seymourpowell i London.

De to vil udvikle luftskibet Aircruise, der er 265 meter højt og får plads til 80 passagerer indlogeret i luksuriøse kahytter samt 20 ansatte. Luftskibet bliver et kæmpestort, flyvende luksushotel med både restaurant, loungebar og panoramavinduer – med en udsigt, intet hotel i verden kan matche. Det ambitiøse projekt er endnu kun på designplanet, og Samsungs ingeniører kommer på en svær opgave med at få monstrummet i luften. Luftskibet skal svæve vha. fire balloner fyldt med 330.000 m3 brintgas, som kan løfte hotellets 396 tons op i 3,5 kilometers højde.

Aircruise2

Det kan dog stadig blive et problem at få luftskibet til at flyve. På tegnebrættet er det flyvende hotel nemlig diamantformet, og de fire balloner er hægtet fast til et stålskelet.

Formen skal ændres

I kraftigt blæsevejr vil den specielle forms luftmodstand gøre det svært at styre, og ankret op på jorden vil luftskibet have svært ved at stå i hård vind. Derfor skal ingeniørerne nu foretage en række ændringer af formen, så den bliver mere strømlinet og aerodynamisk.

Bærer planerne frugt, skal skibet kunne flyve 100 til 150 km/t. i stille vejr og fx tilbagelægge distancen London-Shanghai på fire dage. Strømmen, der driver skibet, kommer fra den brint, der holder hotellet svævende, og fra solceller på ydersiden.

aircruise3

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.