HYPERLOOP: Studerende blander sig i tog-kapløbet
Hollandske Delft Hyperloop præsenterer d. 20. februar de nyeste planer for deres version af Elon Musks lynhurtige tog. Illustreret Videnskab fik et eksklusivt smugkig bag kulisserne.

Med det magnetiske svævetog - Hyperloop - vil en tur fra København til Paris tage under en time.
For omkring syv år siden faldt fysikstuderende Edouard Schneiders over et interessant transportkoncept: Et lynhurtigt vakuumtog kaldet Hyperloop.
Siden har han undret sig over, hvorfor transportmidlet lader vente på sig.
I år fik han så en enestående mulighed for at tage pause fra sin uddannelse og sætte skub i udviklingen af lyntoget - som teamleder for 36 medstuderende på det tekniske universitet i byen Delft i Holland.
De mange studerende, som arbejder for Delft Hyperloop, får hverken penge eller opsparer studiepoint ved at være en del af projektet.
Projektet er helt afhængigt af medarbejdernes egen, frivillige indsats. Arbejdsdagen begynder kl. 9, og de ivrige studerende tager ofte ikke hjem før kl. 22.
København-Paris på under en time
Edouard Schneiders og en anden fra projektet - Maaike Hakker - modtager os i en gammel bygning, som universitetet har stillet til rådighed til Delft Hyperloop.
Som besøgende kan man ikke bare komme ind - hvad der sker her, er tophemmeligt.
Hyperloop - en idé af visionæren Elon Musk - er et lynhurtigt tog, som efter planen skal opnå hastigheder på op til 1200 km/t.
Med den fart vil turen fra København til Paris tage under en time.
Hyperloop-toget er en slags kapsel (eller pod på engelsk), som farer gennem et rør.
Med en række konkurrencer prøver Musk at finde de bedste og mest realistiske bud på Hyperloop.
Og det hollandske hold bag Delft Hyperloop har allerede vundet én af konkurrencerne.
Maaike og Edouard er lidt forsigtige med at røbe de tekniske detaljer, når de taler om projektet. De vil nemlig også deltage i næste konkurrence – med et endnu bedre bidrag.