NASA hasteindkalder til pressemøde: Vil afsløre nyt fund

I aften dansk tid præsenterer NASA offentligheden for et nyt opsigtsvækkende fund ’uden for vores solsystem’. Du kan følge pressekonferencen live på rumagenturets egen hjemmeside.

NASA er endnu sparsomme med detaljer om fundet, men afslører dog, at det drejer sig om planeter, der kredser om andre stjerner end Solen - også kendt som Exoplaneter.

© Shutterstock

NASA har gjort et nyt fund uden for vores solsystem, som i aften, dansk tid, bliver afsløret fra hovedkvarteret i Washington.

Det meddeler rumagenturet i en pressemeddelelse.

Amerikanerne er endnu sparsomme med detaljer om opdagelsen, men meddeler, at det drejer sig om planeter, der kredser om andre stjerner end Solen – også kendt som exoplaneter.

Håb for liv

Forskere leder i øjeblikket med lys og lygte efter beboelige exoplaneter, der kan huse liv.

Og så sent som i august måned sidste år afslørede European Southern Observatory (ESO) opdagelsen af exoplaneten Proxima B, der bliver kaldt for Jorden 2.0 og muligvis har flydende vand.

Stil spørgsmål direkte til NASA

Hvorvidt det nyeste fund er i samme kaliber, finder vi først ud af i aften klokken 19.00 dansk tid, hvor du selv kan følge med via en live-sending på NASA’s egen kanal.

Følg pressekonferencen her.

Du kan også stille spørgsmål direkte til NASA under pressemeddelelsen ved at bruge hashtagget #askNASATwitter.

Og er du sulten på mere viden om de fascinerende exoplaneter, bliver der mulighed for at stille endnu flere spørgsmål til forskerne klokken 21.00, hvor NASA afholder en såkaldt AMA (Ask Me Anything-seance) på siden Reddit.