Firma vil sprede din aske i Rummet

30 kilometer over Jordens overflade udfører et engelsk firma bisættelser. De kalder det selv begravelser i Rummet, selvom eksperter sætter grænsen til Rummet meget højere.

© Ascension

“Vores kroppe er skabt af stjernestøv, og enhver, der har set op og ladet sig bjergtage af det uendelige univers, fortjener at vende tilbage til himlen”.

Så storladent skriver firmaet Ascension Flightsdet. Det engelske firma tilbyder nu at sprede dine sidste jordiske rester i Rummet.

Aske falder som sne

Firmaet har brugt år på at specialdesigne særlige heliumballoner, der kan løfte asken fra døde kroppe op i højder, de fleste aldrig når i løbet af et liv.

Video

Ballonerne bærer også på et kamera, så pårørende kan se, hvordan asken danner mønstre i 30 kilometers højde, før den fx falder som regndråber og snekrystaller.

Firmaet forklarer, hvordan asken når ud i Rummet, så snart den krydser den såkaldte Armstrong-linje ved 19 kilometers højde.

Her bliver trykket så lavt, at mennesker kun kan overleve, hvis de er iført en trykdragt.

Grænsen til Rummet er højere

Men andre eksperter sætter grænsen til Rummet meget højere.

Organisationen FAI, der bestemmer standarder for flyvning og rumfart, sætter grænsen ved den såkaldte Kármánlinje i 100 kilometers højde.

Her bliver atmosfæren så tynd, at aerodynamikken ophører – luftfartslovgivningen hører op, og rumfartslovene tager over.

Over Jorden er vores atmosfære inddelt i fem: troposfæren, stratosfæren, mesosfæren, termosfæren og exosfæren.

Kun astronauter, der har været på Månen, har været længere oppe end termosfæren, hvor den internationale rumstation, ISS, befinder sig.

En rumbegravelse med Ascention vil løfte din aske op til stratosfæren.