OM VIRGOHOBEN
Stjernebilledet Jomfruen står i øjeblikket højt på himlen, og det giver dig mulighed for at opleve en endeløs række af galakser på nattehimlen.
I stjernebilledet gemmer Virgohoben sig: en galaksehob med op mod 2000 galakser.
Galakserne er ikke synlige med det blotte øje, men under de rette forhold kan du se dem med en almindelig håndkikkert og endnu bedre med et lille teleskop.
Ved første øjekast ligner galakserne svagt lysende stjerner, men hvis du kigger efter i et teleskop, kan du fornemme, at de både er runde, elliptiske og irregulære.
Det lys, du ser, er det samlede lys fra milliarder af stjerner.
Deres svage lys skyldes, at du kigger på fjerne stjerner i andre galakser i stedet for de lysstærke stjerner i Mælkevejen, du normalt ser.
Du finder en række af Virgohobens lysstærkeste galakser såsom Messier 86 og 87 lidt over den højre del af Jomfruen – mellem stjernebilledets to “arme”, som udgør den mytologiske jomfrus hoved og ene hånd.
Selve Virgohoben befinder sig omkring 65 millioner lysår fra Jorden.
Bag om fænomenet: Superhob har galakser i tusindvis

Fornaxhoben
Fornaxhoben er den næststørste i superhoben og indeholder 58 galakser.
Den Lokale Gruppe
Den Lokale Gruppe er Mælkevejens galaksehob.
Virgohoben
Virgohoben består af op mod 2000 galakser og er over 65 millioner lysår fra Jorden.
Mælkevejen bor i kæmpe superhob
Virgohoben er blot en lille del af en endnu større hob: Virgo- superhoben. Mælkevejen og vores egen galaksehob, Den Lokale Gruppe, er også en del af kæmpen.
Superhoben er en stor samling af galaksehobe, som spænder over 110 millioner lysår og mindst 100 galaksehobe som Virgohoben. Den er blot én af omkring 10 millioner superhobe i den synlige del af universet.
Virgo-superhoben er en del af den langt større Laniakea-superhob, hvor omkring 100.000 galakser har hjemme.
Laniakea, som først blev opdaget i 2014, bliver holdt sammen af “Den Store Tiltrækker” – et ukendt objekt, som har en masse, der er over 10.000 gange større end Mælkevejens.