Historisk UFO-høring i den amerikanske kongres: Her er de vildeste påstande

Tre tidligere højtstående amerikanske militærfolk påstod under ed, at den amerikanske regering i årevis har tilbageholdt opsigtsvækkende information om UFO'er. Og særligt ét udsagn skabte reaktioner hos tilhørerne.

UFO-høring i kongressen

De tre tidligere militærmænd Ryan Graves, David Grusch og David Fravor fremlagde onsdag deres viden til kongressen under ed.

© Gordon Annabelle/Abaca/Ritzau Scanpix

“Vi tager ikke små grønne mænd eller flyvende tallerkener med ind i høringen - vi afdækker blot fakta.”

Sådan lød det indledningsvist fra republikaneren Tim Burchett, som har været en af de bærende kræfter bag den historiske UFO-høring, der fandt sted i den amerikanske kongres onsdag eftermiddag dansk tid.

Ordene, der kom frem under høringen, var dog alligevel eksplosive nok til at give genlyd - ikke bare i USA - men over hele verden.

Tre tidligere højtstående amerikanske militærfolk fortalte under ed, at den amerikanske regering efter deres overbevisning er i besiddelse af langt mere viden om UFO'er, end de fortæller offentligheden. Og ikke nok med det.

Regeringen har, ifølge de højtstående vidner, endda kendt til såkaldt ikke-jordisk liv helt siden 1930'erne.

Her får du nogle af de mest opsigtsvækkende påstande fra den historiske begivenhed, hvor særligt én udtalelse fik tilhørernes opmærksomhed.

"Fulstændig sikker på," at USA har UFO'er i sin varetægt

Den tidligere efterretningsofficer David Grusch, som også har haft en nøglerolle i den såkaldte UAP-taskforce i Pentagon, fortalte kongresmedlemmerne, at han er "fuldstændig sikker på" at den amerikanske regering er i besiddelse af nedstyrtede UFO'er.

Militærmanden forklarede, at hans viden bygger på en række interviews, han har gennemført med ikke færre end 40 vidner over en fire-årig periode.

Han fortalte også, hvordan han i sit arbejde for det amerikanske forsvarsministerie angiveligt blev informeret om et "flere årtier-langt" Pentagon-program med det formål at indsamle og rekonstruere nedstyrtede UFO'er.

David Grusch fremlagde dog ingen beviser for sine påstande under høringen, og understreger at han aldrig selv har set en UFO.

Også den tidligere jagerpilot Ryan Graves, der optog den såkaldte Gimbal-video, som blev offentliggjort af Pentagon i 2020, fortalte kongressen, hvordan han var blevet kontaktet af flere piloter, der havde oplevet det samme.

"Lige nu er der ufoer i vores luftrum, men der meldes sjældent om dem," lød det til kongresmedlemmerne.

Se Gimbal-videoen her:

Video

Vidne: Så UFO med supersonisk hastighed

"Den teknologi, vi mødte, var langt mere avanceret end vores - på alle områder."

Sådan lød beskrivelsen fra den tidligere flådeofficer David Fravor, da han til kongressen skulle forklare, hvorfor han mener, at UFO'er udgør en konkret trussel mod USA's nationale sikkerhed.

Sammen med tre andre militærpiloter opdagede den tidligere officer angiveligt et Tic Tac-formet objekt lige over Stillehavet under en militærøvelse i 2004, hvor han også optog den video, der er blevet en af de mest kendte UFO-optagelser nogensinde.

Se videoen her:

Videoen, der viser ufo-observationen fra 2004, kaldes “FLIR1” efter navnet på den infrarøde teknologi, der blev brugt.

Flådeofficeren hævder, at det uidentificerede objekt hverken havde vinger, rotorer eller udstødning, og at det angiveligt pludselig forsvandt, da han nærmede sig med sit jagerfly, for at dukke op næsten 100 kilometer væk.

Ifølge David Fravor bryder hændelsen med enhver logisk eller fysisk forklaring, vi kender.

"Og der er intet, vi kan gøre ved det," lød det blandt andet til kongressen.

Hentydninger om vold og mord

Det republikanske kongresmedlem Tim Burchett spurgte tidligere efterretningsofficer David Grusch, om han personligt havde kendskab til personer, som var blevet skadet i et forsøg på at dække over udenjordisk teknologi.

"Ja," lød svaret fra Grusch.

Herefter spurgte republikaneren, om Grusch havde hørt om nogen, der var blevet myrdet, hvortil militærmanden svarede, at han "henviste personer med den viden til de relevante myndigheder."

En talsperson fra Pentagon har blandt andet til NBC News afvist påstandene fra David Grusch som falske.

Grusch: Der er fundet "ikkejordiske biologiske rester"

En af de udtalelser, der skabte de største reaktioner blandt tilhørerne, kom fra David Grusch, som fortalte, at han har interviewet personer, som har fundet "ikkejordiske" biologiske rester omkring nedstyrtede UFO'er.

Da han blev bedt om at underbygge påstanden af et kongresmedlem, forklarede han, at han ikke kunne afsløre specifikke detaljer med henvisning til, at oplysningerne var for følsomme til at dele med offentligheden.

En talsperson fra Pentagon har blandt andet til NBC News afvist påstandene fra David Grusch som falske.

Helt nye rammer

Flere af påstandene, der kom frem under gårsdagens høring har tidligere været fremlagt i medierne af de tre vidner, og der kom da heller ingen nye beviser frem.

Derfor er det mest opsigtsvækkende fra høringen også selve reaktionen fra kongresmedlemmerne.

Det mener Frederik Dirks Gottlieb, som er journalist og vært på podcasten Flyvende Tallerken og dermed har fulgt sagen gennem længere tid.

"Rammerne er radikalt anderledes," lyder det fra podcast-værten til Illustreret Videnskab.

"Der sidder tre magtfulde mænd og fortæller nogle ret imtimiderende ting under ed til kongresmedlemmerne, som ser ud til at tage det meget alvorligt og har sat sig godt ind i sagerne," siger han.

I de afsluttende bemærkninger efter den timelange høring beskrev det republikanske kongresmedlem Glenn Grothman høringen som "oplysende" og fortsatte:

"Selvfølgelig tror jeg, at flere af os vil se frem til at få nogle svar i et mere fortroligt miljø. Jeg går ud fra, at der vil komme noget lovgivning ud af det her," lød det blandt andet foran kongressen.