Det er en mission, der anses for meget vigtig for den fremtidige udforskning af månen. Og meget vigtig for Indiens selvforståelse som en rummagt.
Inden landingen lød det fra Carla Filotica fra selskabet SpaceTec Partners, at det vil gøre det muligt for Indien at udforske, om der er vand i form af is på Månen. Og dette er meget vigtig for opsamlingen af data og videnskaben om Månens geologi.
Vand på Månen kan få stor betydningen ved fremtidens rumekspeditioner. For vand kan give brændstof, ilt og drikkevand.
Der var onsdag i Indien en næsten feberagtig stemning forud for den planlagte månelanding. Der var kæmpeoverskrifter i landets aviser, og tv-kanalerne fulgte nonstop nedtællingen til landingen.
Der er langt flere aktører i disse år med i "konkurrencen" om at få sit fartøj på Månen, end der var i det gamle rumkapløb mellem Sovjetunionen og USA.
Kina har allerede rumstationer på "den mørke side" af Månen og buldrer frem i rummet. Tidligere i år forsøgte et japansk privat firma at bevæge sig mod Månen samtidig med, at Rusland og USA's øjne også er rettet den vej.
"Der er et øget fokus på Månen, fordi vi snart vil se mennesker på Månen," siger Michael Linden-Vørnle.
Nasas langvarige Artemis mission har til formål at få mennesket tilbage på Månen.
Ikke udforsket i bund
Ifølge Michael Linden-Vørnle er der tre interessante ting i forhold til at lykkes med at komme til Månen igen.
For det første er Månen langtfra udforsket i bund. Det kan give os en større viden om solsystemet og dermed vores egen planets historie og udvikling. Samtidig er der en drøm om at lave en base på Månen, hvorfra man kan udforske resten af rummet.
"Den sidste ting handler om Månens ressourcer. Det kan være rigtig interessant for os her på Jorden," siger astrofysikeren.
Blandt andet den lettere variant af grundstoffet helium, som hedder helium tre, som findes i det fine månestøv på overfladen.
"Når vi et tidspunkt udvikler teknologien til at lave fusionsenergi med helium tre, så vil det være en fantastisk vigtig ressource fra Månen. Så kan vi få fuldstændig ren og sikker energi her på Jorden," siger han.
Landingen af det ubemandede indiske rumfartøj Chandrayaan-3 på Månens sydpol skete onsdag eftermiddag.