Shutterstock
Ufo

Derfor vil USA ikke offentliggøre flere UFO-videoer

Den amerikanske flådes piloter har siden 2004 indrapporteret 144 UFO-observationer - kun 3 er offentligt kendte.

Det var noget af en mavepuster, der forleden ramte håbefulde UFO-entusiaster, da den amerikanske flåde officielt afviste at offentliggøre flere videoer af UFO-observationer.

På grund af nationens sikkerhed kan videoerne ikke frigives, skriver den amerikanske flåde i et brev, men de indikerer samtidig, at der findes flere beviser på UFO’er i deres arkiver.

Tre videoer satte det hele i gang

Tilbage i 2020 frigav det amerikanske forsvarsministerium tre videoer med UFO-observationer, eller UAP’er - unidentified aerial phenomena (på dansk: uidentificerede flyvende objekter), som ministeriet selv kalder dem.

Videoerne var filmet af piloter fra den amerikanske flåde. De var dog allerede tidligere blevet lækket af verdenspressen. Alligevel vakte det opsigt, da forsvarsministeriet bekræftede videoernes autenticitet.

Video

Hjemmesiden The Black Vault, der siden 1996 har overvåget og udgivet materiale fra amerikanske myndigheder om blandt andet UFO’er, sendte kort tid efter en anmodning afsted til forsvarsministeriet om at offentliggøre alle UFO-videoer.

De benyttede sig af den såkaldte Freedom of Information Act (FOIA), hvor civile amerikanere kan ansøge om offentliggørelse af dokumenter fra de amerikanske myndigheder, hvis de ikke udgør en sikkerhedsrisiko.

Svar efter to år

Det gjorde den seneste anmodning desværre. Efter to års ventetid kom svaret, og The Black Vault lagde det straks op på deres hjemmeside.

"De anmodede videoer indeholder følsomme oplysninger vedrørende uidentificerede luftfænomener og er klassificerede og undtaget fra offentliggørelse," skriver vicedirektør for flådens FOIA-kontor Gregory Cason i brevet.

"Udgivelsen af disse oplysninger vil skade den nationale sikkerhed... Ingen dele af videoerne kan udvælges til frigivelse."

Det var dette brev, der landede i hjemmesiden The Black Vaults indbakke forleden, hvor den amerikanske flåde gav afslag på at offentliggøre flere videoer med UFO-observationer.

© theblackvault.com

Samtidig indikerer Gregory Cason, at de tre tidligere UFO-videoer fra 2020 kun blev frigivet, fordi de allerede var kendt af offentligheden gennem et tidligere læk til medierne.

"Mens tre UAP-videoer tidligere blev udgivet, så er omstændighederne specifikt ved disse tre videoer unikke, da disse videoer oprindeligt blev udgivet via uofficielle kanaler før officiel udgivelse," fortsætter Cason.

“Disse begivenheder blev diskuteret indgående i det offentlige rum; faktisk lavede større nyhedsmedier særudsendelser om disse begivenheder. I betragtning af mængden af information i det offentlige rum vedrørende disse sammenstød, var det muligt at frigive filerne uden at tilføre yderligere skade mod den nationale sikkerhed."

The Black Vault har allerede sendt en appel afsted til en appeldomstol om at omgøre afgørelsen.

En UFO krydser himlen og bliver filmet af jagerfly.

I den såkaldte Gimbal-video roterer et objekt tilsyneladende på himlen med stor fart.

© US Navy

Der venter stadig flere UFO-videoer

Hvad der dog har fanget flere UFO-entusiasters opmærksomhed er, at flåden i brevet indikerer, at de sidder inde med flere videoer og beviser på UFO’er.

Normalt hverken be- eller afkræfter myndighederne eksistensen af UFO-dokumentation.

Tilbage i maj afholdt det amerikanske forsvarsministerium for første gang siden 1960’erne en offentlig høring om UFO’er.

Dette skete på baggrund af offentliggørelsen af en større Pentagon-rapport fra juni 2021. Her afslørede de, at amerikanske flådepiloter siden 2004 har indrapporteret 144 UFO-observationer.