Jabberocky

Fire ufattelige UFO-teorier

Pyramiderne er bygget af aliens. Ufoer kidnapper tilfældige mennesker, og korncirkler er kunst skabt af fremmede væsner. Her er 4 af de mest sejlivede teorier om ufoer.

1. Konspirationsteori: USA’s luftvåben skjuler rumvæsner på militærbase

Area 51 indgang
© X51

I 1947 styrtede en UFO ned i Roswell, New Mexico. Det amerikanske luftvåben fragtede rester og lig fra vraget til en hemmelig base i militærområdet Area 51 i staten Nevada.

Her har forskere lige siden arbejdet på højtryk for at blive klogere på rumvæsnerne og især deres teknologi.

En central kilde er fysikeren Bob Lazar. Sidst i 1980'erne stod han frem og fortalte, at han havde analyseret nedstyrtede ufoer på en tophemmelig, underjordisk base, kaldet S4. Han påstod, at han i årevis havde arbejdet på at finde ud af, hvordan ufoer flyver.

2. Konspirationsteori: Korncirkler er UFO-kunst

© Jabberocky

Siden korncirkler dukkede op for første gang i Europa i 1600-tallet, har de mærkværdige mønstre affødt utallige fantasifulde forklaringer.

Korncirklernes matematisk indviklede og præcise mønstre bliver brugt som argument for, at mennesker umuligt kan stå bag fænomenet. Teorien har fået vind i sejlene, fordi de væltede kornstrå er bøjede, hvor de burde være knækket.

3. Konspirationsteori: Rumvæsener byggede pyramiderne

© Nina Aldin Thune

Mennesket kan umuligt have bygget så fantastiske konstruktioner som pyramiderne i Egypten - og da slet ikke for mere end 4000 år siden.

Derfor mener konspirationsteoretikere, at pyramiderne er konstrueret af rumvæsner, der har besøgt Jorden.

Årsagen? Pyramiderne er i virkeligheden store overvågningsudstyr, som gør det muligt for rumvæsnerne at monitorere os.

4. Konspirationsteori: UFO’er kidnapper mennesker til forsøgsdyr

© Daniela Realpe/ Pixabay

Den 5. november 1975 blev den 22-årige skovarbejder Travis Walton bortført af en UFO i et bjergområde i Arizona.

Han var væk i fem dage, før han vendte forvirret og forskræmt tilbage.

Walton kunne huske alt, hvad der var sket og fortalte, hvordan rumvæsnerne havde holdt ham fanget og studeret ham. Travis Walton tog adskillige løgndetektortests og bestod dem alle – og han fastholder sin historie den dag i dag.

Tusindvis – ja måske endda knap fire millioner mennesker i USA alene – kan fortælle om lignende bortførelser af UFO’er. Nogen påstår sågar, at de har haft et seksuelt forhold til rumvæsnerne.