United States Navy

Snart lander UFO-rapport: Her er, hvad vi allerede nu ved

Lækkede informationer giver os allerede nu en forsmag på, hvad vi kan forvente os af Pentagons UFO-rapport. Her følger et overblik.

Den 28. december underskrev Donald Trump en gigantisk coronavirus-pakke på 14.000 milliarder kroner.

Hjælpepakken indeholdt et kuriøst krav til folkene bag Pentagons femkantede mure:

Inden udgangen af juni 2021 skal de amerikanske efterretningstjenester offentliggøre en rapport om de sidste to årtiers observationer af uidentificerede flyvende objekter - også kendt som UFO'er.

Siden Pentagon sidste år selv offentliggjorde en række videoer af uidentificerede flyvende objekter, har spørgsmålene stået i kø:

Hvad er de mærkværdige fartøjer, piloterne fangede i linsen? Er der tale om ukendt militærudstyr fra fx. Rusland eller Kina – eller har vi at gøre med udenjordisk teknologi? Og hvor mange andre UFO-videoer har de amerikanske efterretningstjenester liggende?

Rapporten er endnu ikke blevet offfentliggjort, men avisen New York Times har fået indblik i rapportens konklusioner.

Her følger en gennemgang af, hvad vi ved, om den kommende UFO-rapport:

Hvad afslører det første indblik i rapporten?

Den 3. juni fortalte højtstående medlemmer fra den amerikanske efterretningstjeneste angiveligt til The New York Times, at der ikke er fundet direkte beviser for udenjordisk teknologi i de 120 oberservationer af UFO’er, som er blevet analyseret i rapporten.

Det store spørgsmål er selvfølgelig: hvad er observationerne så? I “langt størstedelen” af tilfældene er der ikke tale om teknologi udviklet af det amerikanske militær eller USA’s regering, fastslår rapporten, forlyder det.

Rapporten afviser dog ikke muligheden for, at der kan være tale om udenjordisk teknologi. “Vi kan stadig ikke forklare de mærkværdige bevægelser på himlen, som har mystificeret videnskabsmænd og militærfolk”, lyder det fra en af efterretningsfolkene, som New York Times har talt med.

En anden mulighed er, ifølge rapporten, at de amerikanske fly er stødt på fjendtlige fly med ukendt teknologi.

Hvad kan rapporten indeholde?

Loven stiller krav om, at Pentagons UFO-rapport skal indeholde “detaljerede analyser af tilgængelig data om uidentificerede luftfænomener indsamlet af det amerikanske forsvar, FBI og Unidentified Aerial Phenomena Task Force".

Sidstnævnte er et program, som forsvarsministeriet oprettede i sommeren 2020 med det formål at opspore, analysere og katalogisere UFO’er som kan udgøre en mulig trussel mod USA’s nationale sikkerhed.

VIDEO: Se alle ufo-observationer fra 1906 til 2014

Et af kravene til rapportens indhold lyder også på, at der skal udformes en detaljeret beskrivelse af, hvordan de forskellige grene af den amerikanske efterretningstjeneste konkret vil samarbejde om at indsamle data og analysere UFO-observationer fremadrettet.

Det betyder sandsynligvis, at der vil blive offentliggjort flere detaljer om de nu berømte UFO-videoer, der blev verificeret af Pentagon i 2020.

Desuden kan ufologer sandsynligvis se frem til at dykke ned i sager om uidentificerede flyvende objekter filmet fra hele verden.

I et interview med den amerikanske tv-station Fox News den 22. marts i år, udtalte Donald Trumps tidligere nationale efterretningschef John Ratcliffe, at rapporten vil beskrive UFO-observationer fra hele verden, og at der eksisterer mange flere observationer end dem, der er blevet gjort tilgængelige for offentligheden.

Hvorfor kommer UFO-rapporten nu?

Som du kan læse i vores store artikel om UFO’er, har den amerikanske regering traditionelt set altid holdt kortene tæt ind til kroppen hvad angår UFO-observationer. Så hvad har ændret sig?

En del af forklaringen skal findes i de afsløringer, som The New York Times lavede tilbage i 2017. Her kunne man bl.a. læse, hvordan Pentagon fra 2007 til 2012 havde drevet et hemmeligt ufoprogram ved navn Advanced Aerospace Threat Identification Programme til 22 millioner dollars.

Formålet med programmet var at undersøge rapporteringer om UFO’er indgivet af det amerikanske militær.

Artiklerne lækkede også de nu berømte UFO-videoer taget af amerikanske jagerpiloter i 2004 og 2015.

VIDEO: Se ufo-observationen fra 2004

Videoen, der viser ufo-observationen fra 2004, kaldes “FLIR1” efter navnet på den infrarøde teknologi, der blev brugt.

VIDEO: Se ufo-observationerne fra 2015

I denne video roterer ufoen pludselig i høj fart.

I denne video accelererer ufoen med utrolig fart.

I 2020 tilskyndede Floridas republikanske senator, Marco Rubio, Pentagon til at bekræfte videoernes autenticitet og frigive deres oplysninger om UFO’erne.

Den 24. juni 2020 stemte det såkaldte Efterretningsudvalg (Intelligence Committee, red.) for, at amerikansk militær og den amerikanske efterretningstjeneste skulle offentliggøre al data om opsporing og analyse af uidentificerede flyvende objekter.

Kravet blev stadfæstet i det amerikanske senat, og i december 2020 fik Pentagon 180 dage til at aflevere en rapport om UFO’erne – en deadline, der altså slutter ved udgangen af juni 2021.