Shutterstock
tre ufoer over Jorden

UFO-rapporten er landet: Her er afsløringerne

Efter flere måneders ventetid blev Pentagons længe ventede rapport om uidentificerede luftfænomener endelig overleveret til Kongressen fredag den 25. juni. Rapporten afviser ikke, at de uidentificerede luftfænomener kan stamme fra ikke-jordiske fartøjer.

Efter årtier med afledninger og miskreditering af observationer af UFO’er har det amerikanske militær for første gang valgt at dele deres observationer med offentligheden. Den 25. juni landede Pentagons længe ventede UFO-rapport i Kongressen.

Du kan læse hele rapporten her.

Det amerikanske militær går ikke i dybden med hver enkelt af de i alt 144 forskellige observationer i rapporten, men slår fast, at blot ét ud af UFO’erne kan forklares – det var en ballon.

“UAP (UFO’er, red.) udgør med al tydelighed en problematik i forhold til flyvesikkerhed og kan udgøre en udfordring for den amerikanske nationale sikkerhed,” står der i rapporten.

Vi har talt med UFO-ekspert Kim Møller Hansen om rapportens indhold. Han er formand for Skandinavisk UFO Information og har udgivet flere bøger om UFO’er.

Rapporten indeholder ingen større overraskelser ift., hvad Kim Møller Nielsen og hans kollegaer i SUFOI havde forventet.

“Pentagon-rapporten giver til mange UFO-entusiasters store fortrydelse ikke stensikre svar. Mange vil sikkert have svært ved at acceptere dette, men det er et vilkår. Man må simpelt hen acceptere, at der er hændelser, som trods alle anstrengelser ikke kan forklares her og nu – uden at der af den grund behøver at være noget mystisk eller overjordisk ved det,” siger han.

Rapporten bærer titlen 'Preliminary Assessment: Unidentified Aerial Phenomena' og består af sølle ni sider. ‘Preliminary’ betyder ‘foreløbig’, og vi kan derfor sandsynligvis forvente en mere dybdeborende rapport om de mystiske luftfænomener i den nærmeste fremtid.

Solnedgang i New Mexico
© Shutterstock

Synsbedrag og vejrfænomener skaber flyvende tallerkener

Langt størstedelen af ufo-observationer har en forklaring. Det er bare ikke altid, at observatørerne er i stand til at finde dem. Vi har fundet tre naturlige forklaringer på observationer af flyvende tallerkener.

Læs mere her.

Men hvad med rapportens klassificerede del, som det amerikanske militær har valgt at holde for sig selv? Kan disse mørklagte oplysninger gemme på den rygende pistol ift. dokumentation af besøg fra Rummet? Kim Møller Hansen tvivler.

“Den klassificerede del kan efter min mening blandt andet indeholde afsnit, der kan afsløre hemmeligheder om det amerikanske forsvar. Der kan fx være tale om observationer, som skyldes fejl på amerikansk udstyr - fejl, som man ikke har lyst til at fortælle om,” siger han.

UFO-analyse skal styrke USA's militær

På nuværende tidspunkt har Department of Defense Unidentified Aerial Pehonomena Task Force (UAPTF) for få oplysninger om UFO’er til at kunne komme med endegyldige konklusioner.

Derfor skal der nu udarbejdes procedurer for indsamling og analyser af fremtidige hændelser fra alle grene af det amerikanske forsvar samt samarbejdspartnere for bl.a. at øge sikkerheden i militære test- og øvelsesområder, forklarer Kim Møller Hansen.

“Når forsvarsministeriet interesserer sig for ufooplevelser, handler det om teknik og sikkerhed – dvs. hvordan militært isenkram i form af avanceret måleudstyr er i stand til at opspore fjendtlige fly, droner, andre luftfartøjer uden for mange fejlkilder. Analyser af UFO-observationer kan også hjælpe det amerikanske forsvar med at fintune, hvor effektivt amerikanerne kan skjule egne militære aktiviteter for nysgerrige øjne,” siger han.

Det er endnu uvist, hvis og hvornår en mere fyldestgørende rapport om UFO’er i amerikansk luftrum bliver offentliggjort.