Youtube

USA frigiver videoer: 'Uidentificerede luftfænomener' er ægte

I 2017 begyndte videooptagelser af mystiske, flyvende objekter at dukke op. Nu frigiver det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, de officielle optagelser og bekræfter dermed endegyldigt, at af de såkaldte 'uidentificerede luftfænomener' er ægte. Hvad ingen endnu ved er – hvad var det, der blev filmet?

I 2015 fangede amerikanske jagerpiloter nogle flyvende objekter på deres infrarøde kameraer. Det er i sig selv ikke overraskende - bortset fra, at objekterne syntes at trodse, hvad der er muligt med moderne flyteknologi.

De kunne fx accelerere i en uset høj fart og rotere i luften uden at blive slået ud af kurs.

"Look at this thing! It's rotating!" Se de amerikanske jagerpiloters video her:

Video

Der blev i alt optaget tre videoer af objekterne, og da de begyndte at se offentlighedens lys i 2017 og 2018, var der stor skepsis omkring deres ægthed. I 2019 meldte den amerikanske flåde dog ud, at optagelserne var ægte, og nu har det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, frigivet de officielle videoer.

Pentagon har frigivet videoerne "for at undgå misforståelser i offentligheden om, hvorvidt optagelserne er ægte, eller der findes mere materiale," lyder det fra forsvarsministeriets talskvinde Sue Gough.

Amerikanerne kalder objekterne 'uidentificerede luftfænomener.' Kort sagt – de ved ikke, hvad det er.

Hvad er teorierne?

Udmeldingerne fra flåden og Pentagon har naturligvis sat gang i spekulationer om, hvorvidt objekterne er et tegn på liv i rummet.

Der er dog også andre og mere naturlige teorier. Én er, at objekterne er en del af et tophemmeligt droneprogram.

Andre spekulerer også i, at objekterne kan være en form for optisk illusion, eller at jagerpiloternes udstyr simpelthen har haft en fejl. Begge disse teorier er dog svære at bevise, når objekterne er set flere gange og af flere piloter.