Hawking varsler dommedag: Vi har 100 år tilbage på Jorden

Vi skal kolonisere andre kloder end Jorden. Og vi har travlt, mener superstjernen blandt astrofysikere, Stephen Hawking.

Stephen Hawking
© lwpkommunikacio/Flickr/CC

Vi skal have mennesker på Månen inden 2020, og vi skal have sat fod på Mars inden 2025.

Sådan lyder opfordringen fra den anerkendte professor og astrofysiker Stephen Hawking.

Ved den netop afholdte videnskabsfestival Starmus i Norge proklamerede den britiske videnskabsmand endnu engang, at vi skal kolonisere andre planeter, skriver BBC. Og det kan kun gå for langsomt.

Målet er år 2117

100 år – så bør vi have et brugbart alternativ til Jorden, vi kan flytte ud på, mener Hawking af flere årsager.

Først og fremmest løber vi tør for plads, fordi befolkningstallene stiger, og samtidig overforbruger vi Jordens ressourcer. Derudover lever vi med en overhængende fare for, at en meteor kan udrydde alt liv på Jorden.

Derfor mener Stephen Hawking, at det er på tide for mennesket at kigge mod andre græsgange – det er for farligt at putte alle vores æg i den kurv, der hedder Jorden.

Månebase er startskuddet

En Månelanding inden for de næste tre år bør ifølge forskeren være det første skridt mod en permanent base på Månen.

Herfra skal rumfartøjer klargøres til deres videre færd mod fremmede kloder.

Kolonisering er dog ikke den eneste grund til, Hawking mener, vi skal igangsætte operation Find-et-nyt-hjem hurtigst muligt. Der ligger også et politisk motiv bag.

Astrofysikeren mener, vi lever i en splittet verden og at et projekt om at kolonisere rummet kan forene os på tværs af landegrænser, på samme måde som månelandingen i 1969 gjorde.