Astronauterne Sergej Rjaganskij og Fjodor Jurtjikhin kaster bl.a. satellitter ud i kredsløb om Jorden i 360-graders videoen fra deres rumvandring.

© Youtube
Universet - ISS

360 graders video tager dig med på rumvandring

Du svæver vægtløst ved siden af dine astronaut-kollegaer på ydersiden af den internationale rumstation. Den første offentlige 360-graders video af en rumvandring lader dig udforske Rummet fra din computer.

Er du en af dem, der ikke orker at træne fysik, biologi og navigation i årevis, men alligevel ikke helt kan slippe drømmen om at rejse ud i Rummet?

Så har du chancen for at få et virtuelt lift med den internationale rumstation nu.

Det russiske nyhedsbureau RT har for første gang udgivet en 360-graders video fra en rumvandring.

Her bliver du en del af besætningen, når to russiske astronauter bevæger sig udenfor den internationale rumstation, ISS.

Astronauterne Sergej Rjaganskij og Fjodor Jurtjikhin optog videoen, da de i august bevægede sig udenfor ISS i 7,5 time for bl.a. at vedligeholde rumstationens ydre.

Kaster satellitter afsted

I løbet af rumvandringen kan du blandt andet se astronauterne kaste små satellitter ud i lavt kredsløb om Jorden – med håndkraft.

Og du er med, når astronauterne hægter deres dragter fast på ISS og kravler omkring på ydersiden af rumstationen, når de skruer og reparerer på skroget.

Du kan også udforske de forskellige moduler på ISS eller læne dig tilbage og nyde udsigten, mens oceaner, skyformationer og kontinenter suser forbi på Jorden under dig.

Læs også:

Rumfart

Rumstation baner vejen for marsrejser

26 minutter
ISS

Spot rumstationen ISS på himlen

2 minutter
Vægtløshed vender videnskaben på hovedet
ISS

Rumstationen fylder 20 år: Her er 3 bizarre vægtløse forsøg

2 minutter

Log ind

Fejl: Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
VisSkjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!