NASA bad internettet om tekstbeskeder til det ydre rum

Tusindvis af brugere på de sociale medier er kommet med deres forslag til, hvad der skal stå i beskeden, der sendes til Voyager i anledning af rumsondens 40-års jubilæum.

Beskeder til rummet:

Brugerne har været kreative i deres forslag til, hvad der skal skrives til Voyager og de potentielle rumvæsner, den skulle møde på sin vej

© Shutterstock, Twitter

Den 5. september i år er det præcis 40 år siden, at rumsonden Voyager 1 blev sendt afsted. Den 25. august 2012 forlod den vores solsystem, og den er i dag det menneskeskabte objekt, som har bevæget sig længst ud i det ydre rum.

Voyager indeholder en række informationer om jorden, herunder 115 billeder og musik fra kunstnere som Mozart, Beethoven og Chuck Berry, som er indspillet på 8 LP'er lavet i guldbelagt kobber. Informationer skal fortælle potentielt fremmed intelligent liv om vores jord.

For at markere 40-års jubilæet for opsendelsen, vil NASA sende en besked til rumsonden. Beskeden skal tilføjes de budskaber, som Voyager i forvejen indeholder.

Brugere af sociale medier som Twitter, Instagram og Facebook har haft mulighed for at komme med deres forslag til, hvad der skal stå i beskeden. En offentlig afstemning skal senere bestemme, hvilket budskab, der skal sendes afsted.

Håber på nøgenbilleder, ost og en ny kæreste

Blandt de mere specielle forslag er ønsker om, at Voyager skal sende nøgenbilleder af rumvæsener, hvis den støder på nogen.

Andre håber på en kæreste fra det ydre rum, som kan redde dem fra jorden eller at Voyager vender om og tager lidt godter med på vejen.

© Twitter

Takker for tro tjeneste

Nogle bruger lejligheden til at takke Voyager for 40 års tro tjeneste. Andre gør det modsatte... Og en enkelt bruger chancen til at vise sin mor, at han rent faktisk kan opnå noget med sine tweets.

Og så er der alle de seriøse, som lykkerønsker Voyager videre på sin rejse.