Nasa_astronauter

NASA søger astronauter

Den amerikanske rumfartsorganisation søger nye astronauter for første gang i godt tre år. Alle kan ansøge - næsten.

6. november 2015 af Babak Arvanaghi

Elsker du at befinde dig i trange rum? Har du en naturvidenskabelig uddannelse? Og har du altid gerne villet lidt tættere på stjernerne? Så er astronaut-jobbet måske noget for dig.

NASA søger nemlig astronauter til kommende missioner. Jobbet kan indebære ophold på den internationale rumstation, kommercielle rumflyvninger og måske en tur til Mars.

Astronauter har perfekt syn

Stillingen er dog ikke for alle og enhver – rumfartsorganisationen stiller visse krav til ansøgerne. Blandt andet skal man have perfekt syn og være mellem 158 og 192 cm høj.

Man skal som minimum kunne fremvise en bachelorgrad fra et universitet, og det er en fordel, hvis man har en højere grad inden for ingeniørvidenskab, kemi, fysik eller matematik. Derudover skal man enten have 1000 flyvetimer under bæltet eller tre års erfaring fra en relevant stilling med ansvar.

To års træning skaber astronauter

For at gøre nåleøjet endnu mindre, kræver organisationen også, at kandidaterne har amerikansk statsborgerskab. Og så skal de selvfølgelig klare sig gennem diverse jobsamtaler og tests.

Men hvis det skulle lykkes at komme gennem nåleøjet, kan rum-aspiranterne se frem til en to-årig træningsperiode, hvorefter de kan kalde sig astronauter.

Ud over frynsegoder som gratis ture i rummet, ligger lønnen på et sted mellem 450.000 og 1.080.000 kroner om året.

Har det vækket din interesse? Du kan

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.