Her blev en tre meter lang raket slynget flere kilometer op i vejret, selvom systemet kun kørte på 20 pct. styrke. Målet var at forstå lastens påvirkning under den voldsomme g-påvirkning ved en centrifugal opsendelse.
Prøvelasten bestod af gængs elektronik som mobiltelefoner, kameraer og teleskoplinser. De skulle simulere komponenterne i en rigtig satellit, og ifølge selskabet tog intet skade under opsendelsen.
Men det bliver noget andet i 2024, når SpinLaunch håber at slynge kommercielle satellitter ud i verdensrummet på en tre gange så kraftig katapult som nu.
Her vil raketten blive centrifugeret i et vakuumkammer med en hastighed på 8000 km/t og slynget op i 61 kilometers højde, hvorefter rakettens egen motor accelererer yderligere til 28.200 km/t for at få satellitten til sin endelige destination.
Lasten vil i løbet af opsendelsen blive udsat for en g-påvirkning på 10.000, hvilket er ekstremt udfordrende for indholdet. Hvis konceptet holder i stor skala, forventer SpinLaunch at reducere omkostningerne for en satellitopsendelse tyvefold.