Kridttiden og dinosaurernes dominans på Jorden stoppede brat for 66 millioner år siden, da en kæmpe asteroide ramte vores planet og forårsagede en naturkatastrofe.
Op til 75 procent af klodens plante- og dyreliv blev udryddet og banede vejen for pattedyr og mennesket.
Nu viser fundet af et nedfaldskrater på havbunden ud for den vestafrikanske kyst, at denne asteroide kan have haft en fætter.
Opdagelsen er gjort af en række forskere fra Heriot-Watt University, Skotland og University of Arizona, USA. Deres undersøgelse er netop offentliggjort i tidsskriftet Science Advances.
Krater på havets bund
Det nyopdagede krater ligger på bunden af Atlanterhavet 400 kilometer ud fra Guineas kyst. Det har fået navnet Nadir-krateret efter et undersøisk bjerg ikke langt fra krateret.
Krateret blev opdaget ved et tilfælde, efter nogle seismiske målinger opfangede en besynderlig havbundsstruktur på mindst 8,5 kilometer i diameter, der ligger begravet under 300-400 meter sediment.
Det er ikke unormalt med kratere på havets bund, som kan være formet af et vulkansk kollaps eller tilbagetrækning af salt på havbunden.
Dog tyder kraterets centrale placering og forhold mellem størrelse og højde på et asteroidenedslag.
"Jeg har tolket masser af seismiske data i min tid, men har aldrig set noget lignende,” fortæller ledende forsker bag opdagelsen professor Uisdean Nicholson fra Heriot-Watt University i en pressemeddelelse.
”I stedet for de flade sedimentære niveauer, jeg forventede at finde på plateauet, fandt jeg en 8,5 kilometer lang fordybning under havbunden med meget usædvanlige karakteristika."