Juno sender første billeder hjem fra Jupiter

Det er en uge siden, rumfartøjet Juno gik i kredsløb om Jupiter, og nu har den sendt de første billeder hjem af den gådefulde planet.

Jupiter og måner

JunoCam-kameraet, der er installeret ombord på Juno, virker og er begyndt at sende data tilbage til jorden. De første billeder er slørede, og vi kommer til at vente lidt på at få billeder i højere opløsning. På billedet ses Jupiterog tre af dens største måner - Io, Europa og Ganymedes.

Juno klarer de første skær

NASA's rumfartøj Juno ser ud til at være sluppet uskadt fra sin først uge i nærheden af Jupiter. Det oplyser den amerikanske rumfartsorganisation.

”Billederne fra JunoCam indikerer, at den har overlevet sin første tur gennem Jupiters ekstreme strålingsmiljø uden nogen form for forringelse og er klar til at give sig i kast med Jupiter. Vi kan ikke vente med at se de første billeder af Jupiters poler,” udtaler Scott Bolton fra Southwest Research Institute i San Antonio.

Detaljerede billeder på vej

Det tager 53,5 dage for Juno at komme hele vejen rundt om Jupiter i sit nuværende kredsløb. JunoCam vil fortsætte med at tage billeder i dette kredsløb, men først 27. august, når Juno bevæger sig tættere på Jupiter, får vi mere detaljerede billeder.

Lige nu arbejder teamet bag Juno-missionen på at lægge alle billederne fra JunoCam online på missionens hjemmeside, så offentligheden kan tilgå dem.

Du finder Juno missionens hjemmeside her: The Juno mission