Musk vil kolonisere Mars

Én million mennesker skal bo på Mars indenfor de næste 50-100 år, hvis det står til Tesla-milliardæren Elon Musk, som netop har præsenteret sin plan for en måbende forsamling på en rum-kongres i Mexico

Hvis ikke det havde været netop Elon Musk, havde man nok trukket på smilebåndet.

Men det er det. Og derfor er det nok alligevel værd at lytte til vor tids sandsynligvis mest vidtgående vision for fremtidens rum-eventyr.

Én million mennesker skal inden for de næste 50 til 100 år bo på en selvforsynende koloni på Mars.

Prisen for en billet kommer til at ligge mellem 600.000 og 1.300.000 kroner, og passagererne skal transporteres med rumskibe ejet af SpaceX.

Elon Musk er visionernes mester

Dét - og intet mindre er visionen, - som Tesla-milliardæren præsenterede på International Astronautical Congress i Mexico 27. september.

Du kan se hele Elon Musks præsentation herunder:

”Det jeg virkelig vil her i dag, er at gøre tanken om kolonisering af Mars til noget, vi anser for muligt. Noget, vi regner med, bliver til virkelighed i vores levetid,” sagde Elon Musk.

Elon Musk er bedst kendt for at have skabt el-bilen Tesla, men derudover er Elon Musk også en af hovedkræfterne bag det private kraftcenter for rumteknologi, SpaceX.

Kæmperaketter i fast rutefart til Mars

At visionerne ikke blot er luftige tanker, understregede Elon Musk ved at præsentere SpaceX’s bud på et rumskib og en løfteraket, som kan klare opgaven med 100 passagerer ombord.

Du kan, hvordan transporten til Mars skal foregå herunder:

Fartøjet går under navnet Interplanetary Transport System (ITS), og det bliver med afstand det kraftigste rumfartøj, verden endnu har set med plads til 100 passagerer af gangen.

”ITS’erne kommer til at ligge i fast rutefart,” forudser Elon Musk.

Mars-raket er 122 m høj - og klar snart

Planerne for ITS afslører en løfteraket og et rumskib, der i alt kommer til at rage 122 meter op i vejret. Rumskibet øverst vil alene måle 50 meter i højden og være 17 meter bredt.

Løfteraketten vil være udstyret med 42 nyudviklede Raptor raketmotorer, som tilsammen vil kunne sende 300 tons materiel og mennesker i kredsløb.

Den først ITS forventes at blive sendt af sted mod den røde planet i løbet af 2020’erne.