NASA-video: Besøg Pluto på 70 sekunder

Takket være billeder fra rumsonden New Horizons har NASA sammensat en video, der flyver dig til Plutos iskolde overflade på få sekunder.

Pluto

New Horizons-sonden fløj forbi Pluto i sommeren 2015 efter mere end 9,5 års rejse gennem Solsystemet.

© Shutterstock

Forestil dig, at du på få sekunder rejser flere milliarder kilometer ud i Solsystemet for at placere fødderne på den iskolde og kraterbefængte overflade af en gådefuld dværgplanet.

Det er nu blevet muligt takket være en video fra NASA, der er sammensat af mere end 100 billeder taget af rumfartøjet New Horizons, som fløj forbi Pluto i juli 2015 efter ni års rejse.

Charon og Pluto i pardans

Video

Klik på videoen, og tag med på ekspedition til Pluto.

Timelapse-videoen starter med et fjernt blik på både Plutoog dens største måne Charon, og bevæger sig herefter gradvist tættere på, indtil den til sidst gør tilløb til at lande på dværgplanetens lyse, hjerteformede område.

Videoen blev offentliggjort på 11-årsdagen for fartøjets opsendelse den 19. januar sammen med et farvekort over Pluto og et bjertagende foto af Charon, der er oplyst af svagt, reflekterende lys fra Pluto selv.

Næste stop: 2019

New Horizon

Illustration af rumsonden New Horizon.

© Shutterstock

New Horizons' enestående mission gik for alvor i gang i sommeren 2015, hvor den som første rumsonde nogensinde affotograferede Plutos hidtil uudforskede overflade.

Forbiflyvningen blev kulminationen på mere end 9,5 års rejse og intet mindre end 4,8 milliarder tilbagelagte kilometer.

Men det bliver langt fra det sidste, vi hører fra det belevne fartøj. Et lille himmellegeme kaldet 2014 MU69 i Kuiperbæltets øde egne er udpeget som næste mål med forventet ankomst den 1. januar 2019.