Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Oplev årets eneste totale solformørkelse på 1. klasse

Månen stjæler Solens stråler og mørklægger Andesbjergene. Illustreret Videnskab rejser til Chile og ser miraklet. Og du kan deltage i ekspeditionen, hvor vi lader os forkæle med gourmet-mad og vin i verdensklasse – og blive klogere på hele Universet inden den helt store finale: Den totale solformørkelse.

Vina Santa Cruz

At se Månen glide ind foran Solen, mærke temperaturen dale og med ét opleve skumring og morgengry på samme tid, er et minde, der vil brænde sig fast i din hukommelse.

I december kan du dele netop dén oplevelse med personen, du holder af - og en eksklusiv skare blandt Illustreret Videnskabs nysgerrige læsere - når det utrolige fænomen rammer en smal stribe land i Andesbjergene.

Hotellerne i området har for længe siden meldt alt udsolgt. Men vores eget rejsebureau, Bonnier Expeditions, har reserveret et spritnyt hotel - kun til os.

Derfor kan du nu komme på en ægte drømmerejse med store oplevelser, lærerige foredrag og masser af forkælelse, mens sommeren på den sydlige halvkugle er på sit højeste.

Ekspeditionen begynder på det 5-stjernede hotel Noi i Santiago, hvor vi fra tagterrassen har udsigt til bjergene, som omgiver Chiles hovedstad.

© Noi Vitacura

Smag gedigen gastronomi og vin i verdensklasse

Rejsen begynder i den pulserende metropol Santiago, hvor vi mødes på tagterrassen på det moderne, fem-stjernede hotel Noi.

Herfra går turen til byen Santa Cruz i hjertet af Sydamerikas måske bedste vindistrikt, Colchagua-dalen, hvor vi skal bo på det historiske hotel Santa Cruz Plaza, og lade os forkæle af nogle af Sydamerikas bedste kokke og vinmagere.

Restauranten Fuegos de Apalta ligger ude i marken ved vingården Montes. Hver skal smage stjernekokken Francis Mallmanns grill-specialiteter og de gode vine.

© Shutterstock

På restauranten Fuegos de Apalta skal vi smage stjernekokken Francis Mallmanns patagoniske grill-specialiteter, der bliver tilberedt over åben ild.

Mallmann driver flere gourmetrestauranter i Sydamerika og er herhjemme kendt fra det prisvindende madprogram Chef’s Table på Netflix. Restauranten Fuegos de Apalta ligger smukt placeret markerne ved vingården Montes, og vi skal selvfølgelig også smage nogle af deres lækre vine.

For de særligt vininteresserede arrangerer vi også en smagning på vingården Viu Manent, hvor vi bl.a. skal smage vinmageren Patricio Celedóns legendariske “Viu 1”, der regnes blandt verdens ypperste malbec-vine.

I Pucón skal vi bo på det helt nye centrale Hotel Indomito, som er reserveret kun til os.

© Hotel Pucon Indomito

Kig ind i Mælkevejens hjerte

Efter vindistriktet går turen til byen Pucón og Hotel Indomito i Andesbjergene. Her har vi tid til at udforske bjergene med vandreture, hoppe i spa’en eller de termiske bade – og nyde lokale specialiteter.

Vi skal også blive klogere, når vores medrejsende professor i astronomi, Anja C. Andersen, fortæller om universets gåder.

Og vi skal med vores egne øjne opleve udsigten til Mælkevejen, som på den sydlige halvkugle står som et klart glødende bånd tværs over nattehimlen.

Forude venter et væld af stjerneklare oplevelser.

Den sydlige halvkugle vender mod Mælkevejens centrum, hvor Saturns ringe, Tarantula-tågen, og stjernehoben Kappa Crucis også kan ses.

Göran Strand

I løbet af en halvanden times tid glider Månen ind foran Solen, og i få minutter er Solen blot en lille, lysende prik.

Göran Strand

Kun under en total solformørkelse er det muligt at se Solens yderste atmosfære, koronaen, som stråler millioner af kilometer ud fra vores stjerne. Denne gang kan synet måske kombineres med et stjerneskud over den sneklædte, aktive vulkan Villarrica.

Bonnier Expeditions

Stjerneskud erobrer himlen

Illustreret Videnskab har tre gange tidligere arrangeret rejser til solformørkelser. Hver gang har vi haft perfekt udsigt.

Og hver gang er det kommet bag på ekspeditionsdeltagerne, hvor stort et indtryk det efterlader at opleve en total solformørkelse.

På denne tur falder solformørkelsen tilmed sammen med meteorsværmen Geminiderne, og astronomerne lover mere end 120 stjerneskud i timen i dagene omkring solformørkelsen d. 14. december.

Så måske vil de heldige kunne se et stjerneskud i de minutter, hvor Månen dækker for Solens lys.

Læs også:

Solformørkelse

GALLERI: Solen forsvandt over Chile

3 minutter
Solformørkelse

Video: Forstå en solformørkelse

0 minutter
Solformørkelse

Se de spektakulære billeder: NASA fanger solformørkelse i rummet

2 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul