Advarsel: Pas på, når du fotograferer solen

Når du fotograferer solformørkelsen, skal du være varsom, for solens stråler kan ødelægge dine øjne og hvis du er rigtig uheldig, beskadige kameraets sensor. Løsningen er et solfilter. Her kan du se hvordan du laver det selv.

Test af solfilter

Når du fotograferer direkte mod solen, kan det beskadige sensoren i dit kamera. Der findes specielle gråfiltre, du kan sætte på dit kamera, og som dæmper lyset. Hvis du fotograferer med din smartphone, er at lave et filter selv. Brug et særligt solfilterfolie, som du køber hos en fotohandler.

Lav dit eget solfilter

    1. Klip en strimmel af karton, der kan nå to gange rundt om dit objektiv.
    1. Lim strimlen sammen til en ring, så den sidder stramt, når du skubber den ind over objektivet.
    1. Klip to cirkler af karton, der er lidt større end ringen, og skær hul i dem, så der kan limes et stykke folie af solfilter fast imellem dem.
    1. Ringen og cirklen limes sammen. Sørg for, at det sidder godt fast, og voila – du har et meget effektivt solfilter.

Vær kreativ med motivet

Hvis du bruger kameraet i din smartphone, må du også indstille dig på, at det kan være svært at få et godt billede af selve solformørkelsen. De fleste smartphones har en lille linse med en bred vinkel, så det er ikke muligt at tage et skarpt close-up af solen.

Hvis du gerne vil tage billeder med din smartphone, så prøv i stedet at tænk kreativt. Det sære lys under en solformørkelse kan give anledning til andre motiver end selve solen.