Bonnier Expeditions

Se Solen gå i sort over Chile

Som abonnement får du 1.500 kroner i rabat!

I december 2020 rammer en total solformørkelse Chile – netop når sommeren på Jordens sydlige halvkugle er på sit højeste.

Med den sorte sol som finale har vi sammensat en fantastisk læserrejse, hvor vi skal nyde det bedste, Chile kan tilbyde.

i 2.847 meters højde kan gæsterne fra vulkanen, Villarrica, opleve solformørkelsen. Det giver et unikt view - som få steder i verden kan hamle op med.

© Shutterstock

Langsomt æder Månen sig ind på Solen, og efter en times tid er vores stjerne forvandlet til en sort skive med et lysende skær omkring.

Den totale solformørkelse er i gang! I 128 sekunder er det hverken dag eller nat, men så titter Solen igen frem og lyset vender tilbage.

Solformørkelsen rammer kun Stillehavet og øde egne omring de mægtige Andesbjerge, men Chile-gæsterne er blandt de heldige, som har en sikret plads i solformørkelses-zonen. Så alt de skal er blot at læne sig tilbage - og vente på showet.

© Göran Strand

Den gribende “solopgang” midt på himlen er en oplevelse, som brænder sig fast i sjælen. Et minde for livet.

Men vores læserrejse til solformørkelsen i Chile i 2020 er langt mere end de to minutter med sort sol.

Undervejs på rejsen vil der være en perlerække af naturskønne oplevelser, der kan stille spørgsmål ved, om det, man ser, er virkeligt.

© Shutterstock

Før den store finale skal vi på en rejse tilbage til det oprindelige Chile. Vi skal slappe af i den lune sommer, og vi skal beundre det smukke landskab.

Vi skal lade os forkæle af stjernekokke og møde vinmagerne dér, hvor Sydamerikas bedste vine bliver skabt.

Fra vingården Viña Santa Cruz kan man foruden egnens drue også opleve det spændende automobil- og teknikmuseum. Og en svævebane fører gæsterne videre op til et observatorium med en unik meteorit-samling - herfra kan i øvrigt også se Saturns ringe.

© Vina Santa Cruz

Og dem, som vil opleve naturen på nærmeste hold, kan komme med på vandretur i Chiles smukkeste naturpark, eller bestige en aktiv vulkan og se solformørkelsen fra toppen.

Rejsen byder også på river rafting, hvis det er dét, du er til.

Sammen med erfarne lokale guider kører gæsterne ind i bjergene og Trancura-floden. Her venter en brusende river rafting, som kræver en rimelig fysisk form. Resultatet for anstrengelserne er til gengæld: En oplevelse for livet.

© Chile Travel

Ekspeditionen til Chile bliver uforglemmelig både for inkarnerede livsnydere, naturelskere og eventyrlystne sjæle.

Man skal bare være klar til at opleve det mest spektakulære fænomen på kloden: En total solformørkelse.

Hvis du i forvejen er abonnement på Illustreret Videnskab får du en rabat på 1.500 kroner pr. person.