Satellit skal skyde med kunstige stjerneskud

En japansk satellit er gået i kredsløb om Jorden. Den skal skabe stjerneskud, der varer længere og har flere farver end naturens egne.

En japansk satellit er gået i kredsløb om Jorden. Den skal skabe stjerneskud, der varer længere og har flere farver end naturens egne.

Shutterstock

Hvis fyrværkeri ikke er nok til at fejre en stor begivenhed, så er her en ny mulighed: en regn af stjerneskud.

Det japanske firma ALE har sendt en satellit i rummet, så den kan levere stjerneskud på bestilling.

Satellitten er udstyret med 400 små kugler, den skal skyde ned mod Jorden, så de brænder op som stjerneskud i atmosfæren.

Idéen er, at et show skal bestå af 20 brændende kugler, så satellitten har ammunition til at gennemføre 20 gange meteorregn.

Den præcise opbygning af de små kugler er en forretningshemmelighed, men firmaet oplyser, at de er lavet af samme materiale som de små meteorer, der naturligt skaber stjerneskud på himlen, dvs. metaller som jern og nikkel og stenarter.

Desuden garanterer firmaet, at der med kuglernes størrelse på 1 cm ikke er risiko for, at de falder helt ned på Jorden.

Kunstige stjerneskud kan ses meget i længere tid

Kuglerne vil brænde op i atmosfæren, mens de falder fra ca. 80-60 kilometers højde, ligesom naturlige meteorer.

Kuglerne er lidt tungere end de fleste naturlige meteorer, og derfor bevæger de sig langsommere, så de kunstige stjerneskud kan ses i 3-10 sekunder.

Naturlige stjerneskud varer typisk under et sekund. Firmaet eksperimenterer nu med at tilføre meteorerne stoffer, så deres satellit kan levere stjerneskud i forskellige farver.

Satellitten skal bl.a. vise sit værd over Hiroshima i foråret 2020.