Ny masterclass tager dig helt tæt på stjernerne

Med Illustreret Videnskabs nye masterclass “Din guide til stjernehimlen” får du alt det, du har brug for, til at gå på opdagelse på nattehimlen.

En meteorsværm buldrer ind i atmosfæren. En rumstation passerer, og et sort hul overstråler vores galakse. Men alt, du ser, er Karlsvognen.

Det kan du heldigvis lave om på nu.

Med vores nye masterclass “Din guide til stjernehimlen” tager vi dig helt med ud i universet.

I løbet af 3 måneder lærer vi dig at navigere på nattehimlen og spotte fantastiske fænomener og himmellegemer. Du bliver ekspert i alt fra kvasarer over nordlys til sorte huller, og vi sørger naturligvis for at give dig besked, når der er en aktivitet oppe over os, du absolut ikke må gå glip af.

Det er kort sagt genvejen til et par års astronomistudier og den ultimative guide til sommerens stjernehimmel 2021.

Vores masterclass varer 3 måneder, og vi begynder d. 1. maj.

Det koster 199 at deltage, og vi lukker for deltagere d. 5. maj. Vil du nå at være med? Så meld dig til nu.

Alle kan være med

Vi har kun ét krav til dig som deltager, og det er, at du har lyst til at opleve stjernehimlen.

Der er intet krav til udstyr. Langt størstedelen af fænomenerne, vi præsenterer dig for, vil du nemlig kunne se med det blotte øje eller en almindelig håndkikkert. Kun nogle få vil kræve et teleskop.

Det er dermed ikke vigtigt, om du kun kan udpege Månen på nattehimlen eller allerede har helt styr på kuglehobe og meteorsværme. Alle kan deltage i og lære af vores masterclass.

Er du helt ny på nattehimlen, vil du få værktøjerne til at orientere dig i planeter, stjerner og måner, inden de astronomiske begivenheder finder sted.

Er du mere erfaren, kan du dykke ned i guidens 21 fænomener, som bl.a. tæller kvasaren 3C 275, den åbne hob M11 og lysende natskyer. Du kan også gå i dybden med spændende astronomiske forhold som fx sorte huller og solformørkelser. Og ellers er det bare at læne sig tilbage og nyde, at vi fortæller dig, hvornår dit yndlingshimmellegeme står lysende klart i mørket.

Guide til stjernehimlen i din lomme

Din guide til stjernehimlen byder hver måned på 7 begivenheder, som du vil lære om og få mulighed for at opleve på himlen. Vi giver dig naturligvis besked, når du skal gå ud og kigge op, så du ikke går glip af en eneste.

Derudover vil du i vores masterclass kunne fordybe dig i spændende astronomisk ekstramateriale, og du kan tilgå det via din mobil, tablet eller desktop. På den måde kan du lære om stjernetåger og meteorregn, mens det sker. Du kan også vælge at forberede dig på din desktop, inden du indtager mørkets stilhed og et univers, der brager derudaf.

Husk at tilmeldingen lukker d. 5. maj, så meld dig til allerede nu, og glæd dig til at komme helt tæt på himlen.